Bob Savenberg en de rinkelende kassa van de showbizz-manager

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV’s uitspitten!Bob Savenberg is onlosmakelijk verbonden aan Clouseau. De groepsnaam Clouseau […]

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV’s uitspitten!Bob Savenberg is onlosmakelijk verbonden aan Clouseau. De groepsnaam Clouseau is afgeleid van het filmpersonage Jacques ‘Inspector’ Clouseau.

Tijdens zijn werk voor de lokale radio Ro in Sint-Genesius-Rode imiteerde Bob Savenberg vaak het typisch accent van dit personage. Dat leverde hem in de studio de bijnaam Clouseau op. Toen Savenberg een groep stichtte, koos hij zijn radionaam als groepsnaam.

In 1987 werd Clouseau ontdekt door het publiek van Marktrock in Leuven. Hun eerste single Brandweer verkocht slechts 427 stuks. Een jaar later scoorde Clouseau hun eerste hit met Alleen met jou. Later ging Savenberg zijn eigen weg. Vandaag is hij manager van artiesten zoals Natalia. Zij staat vermeld in De rinkelende kassa van de Vlaamse popmuziek, net als de broers Wauters.

Savenberg vinden we vandaag terug in Castle Company. De totale activa overstijgen het half miljoen euro. De reserves van de onderneming bedragen exact een kwart miljoen euro. In het boekjaar afgesloten op 30 september 2009 werd een bruto-marge van 83.000 euro geboekt. De netto-winst bedroeg 31.000 euro. Het boekjaar daarvoor was de marge 79.000 euro. De winst bedroeg toen 28.000 euro.

Waardering Bob Savenberg: 250.000 euro

Wat die andere Bekende Vlamingen precies verdienen, daar kan je achterkomen in onze overzichtstabel.

Ooit, toen Natalia nog een heel klein meisje was, was Savenberg nog drummer van Clouseau en waagde hij zijn eerste stapjes in populaire programma’s als ‘De Drie Wijzen’. Gewoon omdat iedereen er dan nog verrassend jong uitzag en we graag terugblikken op de tijd van toen, hierbij een integrale aflevering van ‘De Drie Wijzen’ met Savenberg!

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments