CD&V-raadslid: “Vluchtelingen afvoeren naar gaskamers”

En daarmee zat de sfeer er ineens goed in tijdens de zitting van de OCMW-raad in Stabroek...

Ja, de vluchtelingen die vanuit Afrika en Syrië dagelijks massaal op Griekse en Italiaanse stranden aanspoelen om zo West-Europa binnen te geraken zijn een groot probleem. Ja, in Calais stikt het van de vluchtelingen die vrachtwagens en auto’s bekogelen met stenen en andere attributen die niet te heet of te zwaar zijn om mee te smijten.

Maar er zijn ook tal van mensen die vluchten voor oorlog in hun eigen land, voor dood en verderf dat de mannen van de Islamitische Staatvlucht op gruwelijke wijze zaaien, omdat er anders geen ‘morgen’ meer is voor hen.

De massale instroom vluchtelingen wordt stilaan een groot probleem voor Europa. De oplossingen hiervoor zijn al wekenlang voer voor discussie. Een humane uitkomst vinden waar iedereen zich in kan vinden is geen kinderspel.

Leo Van Mol, CD&V-raadslid deed tijdens de zitting van de OCMW-raad in de gemeente Stabroek wel een héél erg foute uitspraak toen het ging over het al dan niet uitbreiden van het aantal opvangplaatsen voor vluchtelingen in de gemeente: “De Duitsers hadden voor dat probleem wel een oplossing: ze op treinen te zetten en af te voeren naar gaskamers.”

OCMW-ondervoorzitter Sonja Janssens liet al weten dat de rest van de club zich volledig distantieerde van die uitspraak en Leo, die kon het gaan uitleggen.

‘t Is nogal iets bij de christendemocraten, met dat nazigedoe. Zo liet een CD&V-grapjurk een jaar geleden nog wel weten dat-ie best begreep waarom Hitler de Joden wilde uitmoorden. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments