Chinees bedrijf chanteert Vlaamse ondernemer met deze video

Papierhandel Gibeco uit Sint-Katelijne-Waver wordt op Youtube zwartgemaakt door een Chinees bedrijf dat beweert dat het Vlaamse bedrijf fraudeert met hun bestellingen. “Die klant wist goed genoeg dat er iets mis kon zijn met het fotopapier”, verdedigt de zaakvoerder zich.Een Chinees bedrijf bestelde onlangs vijftig ton fotopapier ter waarde van 40.000 euro bij Papierhandel Gibeco […]

Papierhandel Gibeco uit Sint-Katelijne-Waver wordt op Youtube zwartgemaakt door een Chinees bedrijf dat beweert dat het Vlaamse bedrijf fraudeert met hun bestellingen. “Die klant wist goed genoeg dat er iets mis kon zijn met het fotopapier”, verdedigt de zaakvoerder zich.
Een Chinees bedrijf bestelde onlangs vijftig ton fotopapier ter waarde van 40.000 euro bij Papierhandel Gibeco uit Sint-Katelijne-Waver. Toen ze de bestelling openden, bleek dat enkel de buitenste lagen van de rollen uit écht fotopapier bestonden en de rest uit gewoon papier. “Pure fraude”, zo klonk het in China, waarop het bedrijf een schadevergoeding van 30.000 euro eiste.

Gibeco wilde daar niet op ingaan, omdat de Chinese klant goed genoeg wist dat er iets mis kon zijn met het papier. “Het gaat hier om afgekeurd fotopapier dat wij aan een veel lager tarief – normaal betaal je 2 à 3.000 euro voor één ton fotopapier, maar in dit geval kostte het slechts 800 euro per ton – doorverkopen aan landen zoals China, Indië en Pakistan. Zij maken daar dan bijvoorbeeld papieren borden van. Het feit dat het papier afgekeurd is, wil zeggen dat het papier beschadigd kan zijn of dat er verschillende soorten papier in een rol zitten. De klant werd hier op voorhand op gewezen”, vertelt zaakvoerder Guy Grammet aan Clint.be.

Volgens Grammet had het bedrijf zich bij ontevredenheid van de bestelling kunnen onthouden bij ontvangst van de goederen. “We vragen telkens om 30% op voorhand te betalen en 70% bij ontvangst van de bestelling. Het bedrijf heeft beide bedragen betaald en heeft dus de keuze gehad om de goederen terug te sturen zonder te betalen. Nu plots weer een terugbetaling eisen, dat is niet correct”, aldus Grammet.

Aanvankelijk eiste het Chinese bedrijf een schadevergoeding van 30.000 euro, maar toen Gibeco daar niet op inging, verlaagde het bedrijf dat bedrag naar 10.000 euro. Indien Gibeco dan nóg niet akkoord ging, zouden ze het Vlaamse bedrijf zwartmaken via Youtube, wat dus gebeurd is. “Dat is pure laster en eerroof. Ik ga een klacht indien, maar of dat iets gaat uitmaken, weet ik niet. Ik ben al blij dat ze betaald hebben, want anders was ik verder van huis”, aldus de zaakvoerder. (KDN/GBL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments