Coronamaatregelen verlengd: dit is nieuwe datum wanneer kappers of horeca ten vroegste opnieuw open mag

Dit wordt nog heel lang wachten

Normaal duurde de huidige maatregelen nog tot minstens 15 januari en dan zou alles herbekeken worden, althans zo werd het het meer dan een maand geleden aangekondigd. Om wettelijk in orde te zijn heeft de regering gisteren een nieuw ministerieel besluit gepubliceerd en we gaan blijkbaar nog lang geduld moeten hebben.

Nog minstens 6 weken extra lockdown

In het nieuwe ministerieel besluit staat zowaar 1 versoepeling. Zo mogen rijscholen vanaf overmorgen opnieuw de deuren openen, maar al het overige blijf hetzelfde zoals het nu is.

Maatregelen zoals de avondklok, verplicht alleen moeten winkelen, de sluiting van contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten, verplicht telewerk, geen indoor sporten, geen outdoor teamsporten en de sluiting van de horeca, blijven dus nog zeker tot 1 maart geleden.

Volgende week vrijdag 22 januari staat wel een nieuw overlegcomité gepland. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zegt dat het in theorie wel een mogelijk is dat er dan uiteindelijk nog verstrengingen of zelfs versoepelingen worden aangekondigd. Maar met de huidige corona-cijfers die gedurende 5 dagen op rij opnieuw aan het stijgen zijn, lijkt dromen van versoepelingen niet echt realistisch.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments