Dame die 2.000 euro spendeerde om Giraf ‘voor de fun’ dood te schieten, vindt dat ze schitterend excuus heeft

Ze kreeg gigantisch veel haatreacties

Merelize Van Der Merwe, een dame uit Zuid-Afrika, krijgt momenteel gigantisch veel kritiek op het internet. Afgelopen week postte ze namelijk op haar Facebookpagina vol trots een foto van een dode giraf die ze zelf had neergeschoten terwijl ze met zijn hart aan het poseren was.

‘Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe groot het hart van een giraf is? Ik ben echt dolgelukkig met mijn gigantische valentijnscadeau.’

‘Jagen op giraf was ultieme valentijnscadeau’

Dus jawel ze kreeg van haar man een cadeau ter waarde van bijna 2.000 euro: ze mocht gaan jagen op een giraf. Blijkbaar haar natte jagersdroom al gedurende verschillende jaren. Toen ze uiteindelijk het 17-jarige dier had doodgeschoten en zijn hart er had uitgesneden, was ze dan ook extatisch.

“Mijn fantastische echtgenoot wist dat dit mijn droom was. Ik voelde me opnieuw een klein kind en telde de dagen af. Achteraf was ik dolgelukkig. Vergeet niet dat mijn jagerstrip uiteindelijk gedurende die dag werk heeft gecreëerd voor 11 mensen en heel veel vlees voor de lokale bevolking.”

Het internet denkt daar echter heel anders over want ondertussen kreeg Merelize al tienduizenden haatreacties waar er schande wordt gesproken en hoe mensen haar ronduit walgelijk vinden. Niet alleen omdat ze jaagt op giraffen, maar ook omdat ze dit dan aan heel de wereld liet zien.

‘Trophy hunters zijn nodig’

Merelize zelf ziet echter het probleem niet. De 32-jarige blondine die in haar leven al meer dan 500 dieren heeft doodgeschoten waaronder olifanten, leeuwen en luipaarden geeft ook toe dat ze de foto’s heeft gepost om wat te lachen met dierenrechten-organisaties. Zo vindt ze namelijk dat er op jagers niet zo moet neergekeken worden want jagen is simpelweg nodig, aldus Merelize.

“Moest jagen verboden worden dan zouden dieren plots waardeloos worden en zouden ze verdwijnen. Jagen heeft er zelfs voor gezorgd dat veel diersoorten die op uitsterven stonden plots gered worden. De enige mensen die al deze dieren eigenijk beschermen zijn ‘trophy hunters’ zoals ik.”

“Daarnaast zorgt jagen er ook voor dat duizenden jobs in de toerismesector bescherm blijven.”

‘Trophy hunters zijn psychopaten’

Een dokter van de Born Free organisatie omschrijft Merelize en haar collega’s die jagen voor de sport echter niet bepaald als redders van het dierenrijk. Integendeel zelfs, hij vindt ‘psychopaten’ een veel correctere omschrijvingen voor hen.

“Trophy hunters die jagen voor de sport en zeggen dat ze zich zorgen maken om wilde dieren te redden van uitsterven, weten echt niet over wat ze praten. Gewoon zonder reden jagen gaat echt niet helpen om soorten in stand te houden.”

“Iemand die een ander wezen doodt omdat het leuk is, dan zijn hart er uitsnijdt en er vervolgens over opschept kan je enkel maar omschrijven als een psychopaat.”

Bron: Mirror, Unilad
1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
kheno
9 dagen geleden

‘Trophy hunters zijn nodig’
Mevrouw, je kan ook je geld doneren hoor, stukken makkelijker en nog beter voor de dieren.
Toerisme kan dan trouwens ook nog hoor.