“De zwarte lijst illegale goksites is slechts het topje van de ijsberg”

Sinds september zijn er weer zes goksites toegevoegd aan de zwarte lijst van de Kansspelcommissie, wat het totaal op 83 brengt. “En dat is slechts het topje van de ijsberg”, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie woensdag. De Kansspelcommissie wil met deze zwarte lijst de gokkers aanzetten om enkel op het legale aanbod in […]

Sinds september zijn er weer zes goksites toegevoegd aan de zwarte lijst van de Kansspelcommissie, wat het totaal op 83 brengt. “En dat is slechts het topje van de ijsberg”, zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie woensdag. De Kansspelcommissie wil met deze zwarte lijst de gokkers aanzetten om enkel op het legale aanbod in te gaan.

Sinds 1 januari 2011 kan je in België legaal online gokken op een beperkt aantal websites die een vergunning hebben gekregen van de Kansspelcommissie. Maar aan de zwarte lijst te zien, heeft dit de illegale goksites niet aan banden gelegd.

“Onze bedoeling met deze lijst is om aan de gokkers een signaal te geven dat ze het best op legale goksites spelen”, zegt Marjolein De Paepe. “Want de strijd tegen de illegale goksites is als vechten tegen de bierkaai.”

Dat de zwarte lijst toch nog wordt gepubliceerd, is bedoeld om het verschil tussen legale en illegale goksites blijvend onder de aandacht te brengen. “Het legale aanbod is beter voor de speler. Zowel op het vlak van bescherming van de probleemgevallen als voor de uitbetaling”, zegt De Paepe.

Om deze reden organiseert de Kansspelcommissie op 30 en 31 oktober een studietweedaagse over de nieuwe wet op online gokken. Daarom wil De Paepe niet communiceren over hoeveel Belgen actief zijn op legale en illegale goksites. “De cijfers worden tijdens de studietweedaagse bekend gemaakt”, aldus De Paepe.

Belga Archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments