Duitse kunstenaar lacht met Belgische blunders (foto's) News
Duitse kunstenaar lacht met Belgische blunders (foto's)
News

Duitse kunstenaar lacht met Belgische blunders (foto's)

Zoals geweten kan ons landje de bal wel eens serieus misslaan, en dat op veel verschillende vlakken. Het is dan ook niet moeilijk om allerlei flaters te verzamelen en deze te publiceren. Dat is precies wat kunstenaar David Helbich heeft gedaan en nog steeds doet.Helbich noemt zichzelf een muzikant, conceptueel kunstenaar en een performance kunstenaar. De man is van Duitse afkomst maar woont al sinds 2002 in Brussel, waar hij dan ook geïnspireerd werd voor zijn project "Belgian Solutions".

Sinds 2009 begon David foto's te nemen van absurde situaties, die je dagelijks tegenkomt op de Belgische openbare wegen. Zo denken we bijvoorbeeld aan een trap die nergens toe leidt, een onlogische combinatie van verkeersborden of een brievenbus die "gevangen" staat achter een ijzeren hek.

Deze foto's postte Helbich dan stelselmatig op zijn Facebook-pagina "Belgian Solutions". Naarmate dit initiatief populairder werd, hoe meer Facebook-volgers zelf ook gelijkaardige foto's begonnen te publiceren op diezelfde pagina.

David noemt dit collectief project een willekeurige en eindeloze publicatie, die steeds opnieuw gedefinieerd wordt en waarvan de titel "Belgian Solutions" telkens een nieuwe betekenis krijgt door de verschillende soort foto's die aangeleverd worden. Niet alleen zijn deze beelden op Facebook te bekijken, maar ze werden ook samengebundeld in een boek en worden regelmatig getoond in slideshow-presentaties op kunstfestivals.

Bekijk hieronder een kleine greep uit de honderden foto's die reeds gepubliceerd werden. (DR)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties