Ebola maakt eerste dodelijke slachtoffer in Europa

Het ebolavirus is nog steeds aan een opmars bezig. Vorige week zette het voet aan land in Europa. Vandaag raakte bekend dat er ook een eerste dodelijke slachtoffer op ons continent gevallen is. Vorige week donderdag vertelden we jullie dat een missionaris, besmet met ebola, veilig in Spanje was aangekomen. Hij was naar Madrid overgevlogen […]

Het ebolavirus is nog steeds aan een opmars bezig. Vorige week zette het voet aan land in Europa. Vandaag raakte bekend dat er ook een eerste dodelijke slachtoffer op ons continent gevallen is.

Vorige week donderdag vertelden we jullie dat een missionaris, besmet met ebola, veilig in Spanje was aangekomen. Hij was naar Madrid overgevlogen om daar met een experimenteel medicijn (ZMapp) behandeld te worden.

Maar die behandeling mocht dus niet baten voor de 75-jarige missionaris Miguel Pajares. En zo sterft er dus nu een eerste ebolapati├źnt op Europese bodem.

In totaal heeft het ebolavirus in z’n laatste opflakkering reeds 1.013 slachtoffers gemaakt. Verder zal de Wereldgezondheidsorganisatie een keuze moeten maken over ‘t gebruik van dergelijke experimentele medicijnen, waar vaak de bijwerkingen nog niet van gekend zijn.

Foto: AFP/Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments