Een kater vóór het drinken: in deze Engelse pub betaal je 93 euro voor een pint!

Je zou er gewoon niet van durven drinken…

Voor 80 pond kun je in een gewone Engelse pub gemakkelijk meer dan een dozijn pinten drinken en op weg naar huis een kebab of fish en chips eten, maar in deze Londense pub betaal je datzelfde bedrag voor één drankje. Een pint van 80 pond? Je kan beter een Ryanair-vlucht naar een ander land boeken en daar voor minder geld een pint gaan pakken!

Amerikaans bier

Het prijzige bier wordt verkocht door de keten Craft Beer Co in zijn vestiging in Brixton, Zuid-Londen, waar het bier te koop is voor 105 pond voor een fles van 1,3 pints (750 ml). ‘Reforged 20th Anniversary Ale’ is een ‘craft ale’ die wordt gemaakt door de AleSmith Brewing Company, een ambachtelijke microbrouwerij in San Diego, Californië, alvorens te worden ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk.

(lees verder onder de foto)

Het bier heeft een alcoholpercentage van 11%, is donkerbruin van kleur en heeft een dikke, stroperige consistentie. Het is 18 maanden gerijpt in een bourbonvat en bevat geroosterde mouten en hop, koffie, chocolade, vanille, karamel en gerstewijn. Het zal geen verbazing wekken dat de fles van £105 niet van de schappen vliegt en dat er tot nu toe slechts één fles is verkocht.

Aan de dunne kant

De general manager van de pub, Andrew Barton, legt uit aan LadBible: “We hebben er ooit maar één verkocht aan een groep van zes jongens die er helemaal weg van waren. Ze hielden echt van de zurigheid van het bier, gecombineerd met de zoetheid van de bourbon.” Bierliefhebber Ben O’Neill, die zelf een pub uitbaat in Loughborough, beschrijft het bier als ‘een beetje aan de dunne kant’.

Hij maakte duidelijk dat hij niet meer dan £45 voor een pint zou willen betalen en zei: “Zonder de prijs zou ik dit een 8,2 op 10 geven. Met de prijs meegerekend is het meer een vier op tien. Ik zou absoluut meer verwachten van iets dat zo duur is.” Bens vriend Chris, een software-ingenieur uit Bath, beschrijft het bier als ‘goed’ maar was het ermee eens dat hij er niet zo veel voor zou betalen.

Brouwerijen onder de aandacht brengen

Het op één na duurste drankje in de pub in Brixton is een ander Amerikaans bier, de ‘Brewery Out of the Lunch Box’, dat met 45 pond voor een fles van 750 ml minder dan de helft van de prijs van duurdere tegenhanger kost. Andrew legt uit dat het bedrijf graag de verschillende brouwerijen over de hele wereld onder de aandacht brengt, en voegt eraan toe: “De verkoop van dit soort bieren heeft mensen de kans gegeven om dingen te proberen die ze nooit eerder zouden hebben geprobeerd.”

(Bron: LADbible)