Europa maakt hoerenloperij strafbaar News
Europa maakt hoerenloperij strafbaar
News

Europa maakt hoerenloperij strafbaar

Prostitutie is een vorm van mensenrechtenschending en geweld tegen vrouwen. Daarom moeten niet de prostituees zelf, maar wel hun klanten bestraft worden. Het Europees Parlement schrijft dat in een woensdag aangenomen resolutie. Alle EU-lidstaten moeten vanuit die optiek de strijd met de hoerenlopers aanbinden, vindt Straatsburg.

Het rapport van de Britse socialiste Mary Honeyball spiegelt zich aan de manier waarop Zweden, IJsland en Noorwegen prostitutie aanpakken. "Beter dan legalisering - die een ramp is in Nederland en Duitsland - hebben we nood aan een genuanceerde aanpak van prostitutie. Het zijn de mannen die vrouwenlichamen als koopwaar behandelen die bestraft moeten worden, niet de sekswerkers zelf", stelt ze.

Aanpakken van armoede

De resolutie roept de lidstaten op om prostitutie aan te pakken. Ze moeten ook "exitstrategieën" organiseren voor vrouwen en meisjes die het beroep willen verlaten. Beter onderwijs en het aanpakken van armoede kan het aantal vrouwen dat in de prostitutie gedreven wordt, verminderen, luidt het. Honeyball wijst er ook op dat 62 procent van de slachtoffers van mensenhandel in de seksindustrie terechtkomen.

Critici verwijten Honeyball dat ze geen voeling heeft met de problematiek en vrezen dat het criminaliseren van hoerenloperij net voor grotere illegale circuits zal zorgen.

Foto TVG

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties