Ex-flik laat zich doodverklaren en fraudeert lustig verder

De 52-jarige Guido, ex-speurder bij de gerechtelijke politie, dacht dat hij een slim plannetje had om aan een veroordeling te ontsnappen. De enige stommiteit die hij uithaalde, was gaan wandelen in de Koekenstad...

Een jaartje of dertig geleden was Guido bij de gerechtelijk politie. In zijn ‘vrije tijd’ ging hij leningen afsluiten met valse identiteitskaarten, uiteraard met de bedoeling die nooit meer terug te betalen. Toen hij betrapt werd, kon hij het op slag afbollen bij de politie.

Guido bleef echter niet bij de pakken zitten en richtte een kinderdagverblijf op. ‘Happykidz’ in Geel had plaats voor 63 kleine ukken. Alleen: er waren nooit kinderen aanwezig, want in werkelijkheid bouwde Guido er een wietplantage, zo bleek bij een inval in 2007. Guido kreeg drie jaar effectief.

Guido trok echter naar Albanië, waar hij een tijdlang ging wonen. Daar schoof hij bij een dokter wat centjes onder de tafel, voor een overlijdensattest. Nu Guido op papier dood was, kwam hij terug naar België. Hij liet het attest van de Albanese dokter vertalen bij een beëdigd vertaler en zijn moeder bracht het document binnen bij Justitie.

Slim, want nu hij dood was, kon hij niet meer vervolgd worden vanwege ‘witwassen van crimineel geld’ en kon de som bijgevolg niet meer verbeurd verklaard worden. Dat ging een tijdje goed tot Guido ging stappen in Antwerpen en hij herkend werd door een ex-collega. Hij werd opgepakt en bekende meteen dat hij zijn dood gefaket had.

Donderdag kreeg Guido zijn straf hiervoor te horen. De rechter vond het een schande dat de ex-flik zijn hoogbejaarde moedertje had ingezet om zijn dood mee te ensceneren. Guido mag een jaartje brommen en kreeg ook 500 euro boete. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments