Hallucinante beelden van zware rellen in Anderlecht omdat 19-jarige bij ontsnapping aan politie overleed

Veel schade en het is wellicht nog niet voorbij

Gisteren was het niet bepaald een gezellige namiddag in Anderlecht. Maar liefst 100 relschoppers namen het op tegen de politie aan het Raadsplein en het metrostation Clemenceau. Een combi werd geplunderd en de relschoppers hebben zelfs een wapen van een agent gestolen.

Woede na overlijden van 19-jarige

De voornaamste reden voor deze rellen is het overlijden van de 19-jarige Adil afgelopen vrijdag. De politie wou de jongeman tegen houden door de coronamaatregelen, maar hij ging er vandoor op zijn scooter aan een zeer hoge snelheid. Tijdens zijn ontsnapping reed hij uiteindelijk frontaal in op de politie en kon geen hulp meer baten.

Sinds de dood van de tiener ging er in Anderlecht online de woorden #JusticePourAdil de ronde die op riepen om buiten te komen en de lockdown regels aan hun voeten te lappen. De oproep werd dus massaal beantwoord door 100 relschoppers. Ondertussen zijn er al zo’n 43 mensen opgepakt door de politie. Tijdens de rellen werden bushokjes en combi-wagens vernield. Er werd ook een dienstwapen gestolen waarmee werd geschoten.

In onderstaande video zie je enkele heftige beelden van de rellen. De burgemeester vreest dat er vandaag opnieuw rellen zouden kunnen volgen.

14 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments