In Hoboken hebben ze iets belachelijks (video)

Echt waar. Wie door de Zuidweg in Hoboken rijdt, ziet twee keer wat staan waarvan ieder normaal mens zich afvraagt: ‘Wat staat dit hier te doen?’Snelheidsmeters namelijk. Zo van die toestellen waar op komt te staan: “U rijdt x kilometer per uur. Zo’n snelheidsmeters dienen om chauffeurs die door de bebouwde kom rijden er attent […]

Echt waar. Wie door de Zuidweg in Hoboken rijdt, ziet twee keer wat staan waarvan ieder normaal mens zich afvraagt: ‘Wat staat dit hier te doen?’

Snelheidsmeters namelijk. Zo van die toestellen waar op komt te staan: “U rijdt x kilometer per uur.

Zo’n snelheidsmeters dienen om chauffeurs die door de bebouwde kom rijden er attent op te maken of zij al dan niet te snel rijden en is en prima zaak. Uiteraard worden de toestellen op een ‘strategische plaats’ gezet, vaak in de buurt van scholen of andere plaatsen waar het belangrijk is dat er traag gereden wordt.

In Hoboken wil men echter weten hoe snel men rijdt… op twintig meter van een stopbord aan een T-kruising. De hoogst gemeten snelheid bedraagt er 28 km/u.

In dezelfde Zuidweg is nog een snelheidsmeter op een strategische plaats aangebracht: op het einde van een doodlopende straat. Zo kunt u, bij overdreven snelheid, eerst nog aflezen hoe snel u op de aldaar geparkeerde bussen knalt.

“Weggegooide centen”, volgens de meneer in de video onderaan. We gingen even na hoeveel zo’n toestel nu kost. Plusminus 2.900 euro, BTW inclusief. (SL)

Leave a Reply

Your email address will not be published.