Kunstlerares ontslagen nadat ze studenten nogal ‘pikante’ dingen laat doen in de klas

Het is een keer iets anders…

Emma Wright (41), kunstlerares van beroep aan het Huxlow Science College in Northamptonshire, werd ontslagen en dat omwille van een toch wel bijzondere reden. Ze liet de studenten in haar klas roken, topless poseren en masturbatie simuleren. Het is een keer iets anders dan met proppen schieten of spieken!

Suggestieve foto’s

Wright werd niet alleen ontslagen, maar mag tot nader order ook nergens anders meer les geven. De lerares moest verschijnen voor het Teaching Regulation Agency dat de schorsing uitsprak. Wright verdedigde zich door te stellen: “Ik heb mijn studenten enkel maar voorgesteld aan een nieuwe artiest, die suggestieve foto’s maakt. Maar ik heb nooit aan de studenten gezegd of gevraagd om hetzelfde te doen.”

Vertrouwen in beroep

Ze voegde er nog aan toe dat ze niet vindt dat het werk van de artiest van seksuele aard is, maar geeft toe dat ze haar studenten had moeten zeggen dat de foto’s die zij maakten niet gepast waren. Het Teaching Regulation Agency zegt: “Mevrouw Wright had niet goed nagedacht over de gevolgen voor de veiligheid van het toestaan dat leerlingen foto’s maken van zichzelf of van anderen in ongeklede toestand. Het is noodzakelijk een beroepsverbod op te leggen om het vertrouwen van het publiek in het beroep in stand te houden”. Pas ten vroegste in 2024 kan de lerares een review van haar dossier aanvragen.