Luchtbeelden tonen de gigantische verwoestingen in Brecht na flater van Belgisch leger

De ravage is gigantisch

Afgelopen vrijdag was het Belgisch leger volop bezig met schietoefeningen in Brecht. Iets dat blijkbaar compleet is misgelopen want na een flater ging het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in de Antwerpse gemeente Brecht in vlammen op. Het gevolgen zijn maar liefst honderden hectaren heidegebied die verdwenen zijn.

Defensie heeft al hun excuses aangeboden. Luitenant-kolonel Patrick Mestdagh zei namelijk het volgende: “Ik wil mijn spijt uitdrukken voor wat er gebeurd is. Defensie heeft daar laat ons zeggen waarschijnlijk, misschien een brand veroorzaakt.” Vice-chef Marc Thys van het leger zei dat ze nog meer onderzoek zullen doen omdat “het type schietoefening dat gepland was, had op zich geen brandgevaar.”

Maar hoe groot is de ravage nu eigenlijk in Brecht? Via luchtbeelden van afgelopen zondag, toen alles reeds geblust was, kunnen we zien hoeveel bos er nu eigenlijk verdwenen is. Gigantisch veel als we deze beelden mogen geloven:

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Vrederechter
11 dagen geleden

Gevechtspiloot is het meest nutteloze beroep in onze maatschappij. Ik begrijp niet dat er nog iemand droomt van zo een job. De overlast van het alles overheersende lawaai en de vervuiling die al decennia veroorzaakt wordt door militaire vliegtuigen is niet acceptabel. En dan spreken we nog niet eens over de absurde kosten. Ons vol gebouwde grondgebied is te klein om te gebruiken voor militaire toepassingen, laat staan als schietgebied. Indien iemand meent dat deze kerosine vretende lawaaimakers toch noodzakelijk zijn, laat ze dan boven de zee vliegen. De piloten moeten geen schrik hebben dat ze hierdoor te laat zijn… Lees meer »