Madonna gaat weer provoceren News
Madonna gaat weer provoceren
News

Madonna gaat weer provoceren

Dan komt Madonna eindelijk eens met haar tournee naar België, wil ze al meteen weer een relletje veroorzaken. Officieel mag de zangeres haar nummer Frozen niet meer brengen omdat ze in 2005 beschuldigd werd van plagiaat door een Belgische componist. Toch zou deze song nu op haar playlist staan.

Over een dikke week is het eindelijk zover: dan komt Madonna naar België met haar Sticky&Sweet-tournee. En om dat te vieren, zal de zangeres al meteen voor een relletje zorgen. Waar vorig jaar nog een rockversie van Hung Up op haar setlist stond, staat nu het verboden nummer Frozen.

Voor diegenen die het gemist hebben: officieel mag Madonna dat nummer niet meer spelen. In 2005 besliste een rechter dat het nummer Frozen geplagieerd was. Salvatore Acquaviva, een Belgische componist uit Moeskroen, klaagde de zangeres aan omdat hij vond dat het liedje teveel leek op zijn Ma vie fout le camp. Het moment dat zijn nummer uitkwam, zou Madonna in Moeskroen geweest zijn als danseresje van Patrick Hernandez.

De zangeres hield zich tot nu toe aan de beslissing van de rechter, maar het ziet er naar uit dat ze daar tijdens haar concert in België dus verandering zal inbrengen want Frozen zou wel degelijk op haar setlist staan. Juridisch gezien kan in principe het concert stilgelegd worden van zodra er ook maar een noot van het nummer gespeeld wordt. Toch is Salvatore Acquaviva niet van plan om stappen te ondernemen. “Als de fans dat graag horen, wil ik hen dat niet ontzeggen. Het zou alleen leuk zijn dat ik er eens wat geld voor kreeg.” Het eerste liveconcert van Madonna in België zal er dus meteen eentje zijn om te onthouden. (HH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties