Messi bestelt pintje, Belgische productie en Deadpool: dit waren de opvallendste reclamespots tijdens de Superbowl News
Messi bestelt pintje, Belgische productie en Deadpool: dit waren de opvallendste reclamespots tijdens de Superbowl
News

Messi bestelt pintje, Belgische productie en Deadpool: dit waren de opvallendste reclamespots tijdens de Superbowl

De 58ste Super Bowl werd zondagavond gewonnen door de Kansas City Chiefs, maar de hoogtepunten reikten verder dan alleen de sportieve prestaties van het American Football. De Chiefs behielden hun Super Bowl-titel met een 25-22 overwinning na verlengingen tegen de San Francisco 49ers, waarmee ze hun tweede opeenvolgende titel en derde in vijf jaar tijd behaalden.

Na een gelijke stand van 19-19 aan het einde van de reguliere speeltijd, trokken de Chiefs uiteindelijk aan het langste eind met een beslissende touchdown slechts enkele seconden voor het einde van de verlengingen. Ze werden het eerste team sinds de New England Patriots in 2004 dat erin slaagde om hun Super Bowl-titel te verlengen, en dit markeerde hun vierde titel na eerdere overwinningen in 1970, 2020 en 2023.

(lees verder onder de video)

7 miljoen dollar voor 30 seconden reclame

Naast de sportieve prestaties was ook Taylor Swift aanwezig, ondanks een mogelijke jetlag na haar concert in Tokio. Ze steunde haar vriend Travis Kelce samen met haar ouders, schoonfamilie, en vriendinnen Blake Lively en Ice Spice vanuit een private loge. Gezien de Super Bowl elk jaar het meest bekeken tv-programma in de Verenigde Staten is, met minstens 100 miljoen kijkers, investeren bedrijven gemiddeld 7 miljoen dollar per 30 seconden reclame om op te vallen met ludieke filmpjes of grote aankondigingen.

Dit jaar was geen uitzondering, met de grootste verrassing afkomstig van Verizon, die Beyoncé inhuurde om hun ‘internet te proberen breken’. De wereldster hintte naar nieuwe muziek en dat kreeg een vervolg op haar sociale media, waar ze overigens poseerde in een zeer pikante outfit.

(lees verder onder de video)

Deadpool 3

Onder de vele reclamespotjes waren ook eerste trailers voor de Wicked-film en de derde Deadpool-film.

Belgische productie met onder andere David Beckham

Het Belgische productiehuis Caviar creëerde een filmpje voor Uber Eats met sterren als David en Victoria Beckham, Jennifer Aniston, David Schwimmer en Usher.

Wahlberg en Kennedy

Opmerkelijk waren ook religieuze advertenties, waaronder een met acteur Mark Wahlberg en een campagnefilmpje van onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy.

Messi bestelt een pintje en de Minions spelen met AI

Hieronder vind je nog een aantal opvallende reclamespots die tijdens de Superbowl de revue passeerden, waaronder Messi die van een biertje slurpt en de Minions die zich amuseren met AI.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties