Minister Verlinden mag indoor sporten, maar outdoor amateur competities zijn verboden en moeten geannuleerd worden

Begrijpt u het nog?

Honderdduizenden Belgen wachten al maanden ongeduldig wanneer ze eindelijk weer competitief mogen sporten. Nu de horeca terug open mag en je vanaf 8 mei terug op terrassen mag zitten, werd er gehoopt dat outdoor competities terug zouden worden toegelaten. Aangezien slechts 1 op 1.000 besmettingen outdoor gebeuren, zou er toch wel weer competitief in de buitenlucht gesport mogen worden, toch?

Outdoor sportcompetities moeten weer geannuleerd worden

Blijkbaar niet, zo heeft bijvoorbeeld de Belgische tennis en padel-federatie een plan voorgelegd om de interclub-competitie voor amateursporters door te laten gaan vanaf 8 mei. Ondanks de vele argumenten dat dit perfect veilig kon gebeuren en op afstand had de regering hier geen oren naar.

Op een volgend overlegcomité op 11 mei pas zal naar amateurcompetities worden gekeken en eventueel perspectief op langere termijn worden geboden voor de amateursporter. Alle sportcompetities die dus hoopte om snel terug te kunnen starten in de buitenlucht, worden geannuleerd. Een competitie bijvoorbeeld pas starten in juni of juli heeft immers weinig nut omdat veel amateursporters dan op reis zijn en niet beschikbaar zijn.

Zo moest Tennis Vlaanderen vandaag bijvoorbeeld vandaag al meer dan 200.000 tennisende en padelende Vlamingen teleurstellen: “Met spijt in het hart, maar een gezonde dosis realisme en dankbaarheid voor wat wél kan, moeten we vandaag aankondigen dat de interclub dit voorjaar niet kan doorgaan.”

Met 10 mensen mogen we wel weer vanaf vandaag buiten afspreken en recreatief sporten mag ook, maar een ‘echte’ match en competitie is bizar genoeg verboden. Ook al is dat veiliger dan met 10 dicht bij elkaar zitten op een stoel. Honderdduizenden zijn dan ook niet al te verrassend boos en teleurgesteld doordat ze weer een competitieve sportlente door de neus zien geboord worden.

Minister Verlinden sportte dit weekend dan weer gezellig binnen

Indoor sporten voor amateurs is dus nog altijd verboden en outdoor is sporten op een competitieve manier dus nog steeds illegaal. Bizar genoeg zat niemand minder dan Annelies Verlinden, onze minister van Binnenlandse Zaken, afgelopen weekend wel mee te doen met de fysieke rekruteringsproef van de Federale Politie en dit zonder mondmasker.

Niet al te gek is er veel woede bij de sportende Belg die outdoor geen officiële match mag spelen en al meer dan 6 maanden geen sporthal meer mag binnenstappen. Commentaren zoals ‘schaamteloos’, ‘compleet absurd’ en ‘hypocriet’ zijn maar enkele van de vele woedende reacties op Annelies Verlinden die gezellig binnen aan het sporten is.

Toen er naar commentaar werd gevraagd waarom dit in godsnaam mogelijk is, wou een woordvoerster enkel maar zeggen dat alles coronaproof is gebeurd: “Mevrouw Verlinden nam deel om de politie te steunen tijdens de rekruteringscampagne. Deze legislatuur moeten er 1.600 inspecteurs per jaar aangetrokken worden. Dat is heel veel. Bovendien legde ze de beep-test af op een manier, die volledig coronaproof was.”

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Larry laffer
19 dagen geleden

Hoezo coronaproof? Het is indoor zonder masker en ze moeten 2 minuten lopen aan 8 km/uur en daarna elke minuut 0,5 km/uur sneller.
Als dat coronaproof is mogen zaalsporten ook wel terug zeker?