'Mr Deep Sea' gaat 100 dagen in isolatie onder water leven om te zien wat er met zijn lichaam gebeurt News
'Mr Deep Sea' gaat 100 dagen in isolatie onder water leven om te zien wat er met zijn lichaam gebeurt
News

'Mr Deep Sea' gaat 100 dagen in isolatie onder water leven om te zien wat er met zijn lichaam gebeurt

Een kerel met de bijnaam ‘Mr Deep Sea’ is begonnen aan een missie om 100 dagen geïsoleerd onder water te leven. Voormalig US Navy-commandant Joseph Dituri (55) is momenteel ondergebracht in een voormalig onderzoekslaboratorium van de marine dat in 1986 voor de Florida Keys werd omgebouwd tot een ‘onderwaterhotel’. Hij is van plan tot 9 juni in ‘Jules' Undersea Lodge’ te leven en te werken, waarmee hij alle records voor ‘menselijke bewoning onder water bij omgevingsdruk’ zal breken.

Dituri is ook van plan studenten op te leiden en daar medisch en marien wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Het vorige record voor menselijke onderzeese bewoning bij omgevingsdruk is 73 dagen, en werd in 2014 gevestigd in dezelfde ‘huisvesting’ door twee universiteitsdocenten uit Tennessee. “Maar het gaat niet zozeer om het record," zei Dituri. "Het gaat meer om het stimuleren van de volgende generatie kinderen om hierheen te komen om te leren hoe je het mariene milieu kunt behouden, beschermen en verjongen."

(lees verder onder de foto)

Onderzoek gericht op hyperbare geneeskunde

Hij documenteert alles op zijn Instagram-pagina, waar zijn volgers hem onder andere een ‘legende’ en ‘Mr Deep Sea’ noemen. Leuk in de zijlijn: Dituri onthulde op zijn Instagram ook dat hij onder zee ‘met meer aandrang en veel langer moet plassen’. Hij is van plan om online middelbare school- en universiteitscursussen in hyperbare geneeskunde te geven en zo'n 40 jonge duikers te verwelkomen, die 24 uur met hem onder zee zullen doorbrengen om gecertificeerde aquanauten te worden. De beste en bekendste mariene wetenschappers, waaronder de beroemde oceanograaf Sylvia Earle, zullen hem onder water vergezellen voor online lessen en uitzendingen.

Tijdens zijn ‘Project Neptune 100’ zal hij ook worden getest en geanalyseerd om de effecten van het leven in een beperkte, extreme omgeving te evalueren. Veel van het onderzoek zal gericht zijn op hyperbare geneeskunde, waarbij zuurstof onder verhoogde druk wordt toegediend om aandoeningen zoals koolmonoxidevergiftiging en infecties die het weefsel van zuurstof beroven, te behandelen. Tijdens zijn 100 dagen onder water, die eerder deze maand begonnen, zal zijn medisch team de gezondheidsresultaten documenteren, waaronder een mogelijk verhoogde productie van stamcellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties