Na ‘crash’ ontploft Bitcoin weer en bereikt waanzinnige mijlpaal: nu investeren, ben je in 2022 dan echt rijk?

Bitcoin bereikt een nieuwe mijlpaal

Een zestal maand geleden bereikte Bitcoin de ongelofelijke mijlpaal van meer dan 62.000 dollar. Gigantisch indrukwekkend wanneer je weet dat exact anderhalf jaar geleden 1 Bitcoin toen ‘maar’ 5.000 dollar waard was. Na die nieuwe indrukwekkende piek, volgde er plots een stevige ‘crash’.

Doemdenkers zeiden al dat dit het bewijs was dat Bitcoin echt maar een bubbel is. Op een bepaald moment zakte de waarde van 1 Bitcoin zelfs terug onder de 30.000 dollar in juli. Het bleek echter maar een tijdelijke daling te zijn met nu alweer een indrukwekkende piek.

De digitale munt is al een tijdje terug aan het opklimmen. En vandaag haalde Bitcoin plots de historische en symbolische kaap van 65.490,00 Amerikaanse dollar, het hoogste ooit. Behoorlijk straf dus als je weet dat één Bitcoin exact één jaar geleden geleden ‘slechts’ 11.000 dollar waard was. De waarde is dus bijna verzesvoudigd. Grootste reden hiervoor is omdat in New York sinds gisteren het eerste beursgenoteerde investeringsfonds wordt verhandeld dat de koers van Bitcoin volgt.

Kan je in 2022 gigantisch veel geld verdienen met Bitcoin?

Experts beweerden begin dit jaar nog nog dat Bitcoin eind 2021 en in 2022 echt zou ontploffen. Indien je 10 jaar geleden bijvoorbeeld 10.000 euro had geïnvesteerd in de digitale munten had gekocht dan was je nu zowaar een miljardair. Zelfs indien je toen maar 100 dollar had geïnvesteerd dan was je nu ook nog altijd miljonair en had je een leuke winst van meer dan 3 miljoen euro. Door dit succes werden er zelfs interessante boeken geschreven over hoe ook jij met Bitcoin kan starten.

Heel weinig mensen hebben het vroeger vol gehouden om hun geld er toen niet uit te halen, maar er komen nu nieuwe kansen om met Bitcoin echt stevig geld te scheppen, aldus deze experts. Zo kocht MicroStrategy, een groot Amerikaans adviesbedrijf, maar liefst 1 miljard dollar aan bitcoin een tijdje terug. Ook vermogensbeheerder Guggenheim Partners kocht voor 500 miljoen dollar aan bitcoin eind vorig jaar. Zij waren ervan overtuigd dat één Bitcoin eind 2021 maar liefst 400.000 dollar waard zal zijn.

Er zijn analisten en experts die het zelfs veel positiever zagen. Catherine Wood, CEO van ARK Invest, verwachtte namelijk dat de bitcoin dit jaar maar liefst 500.000 dollar kon waard zijn. Zo’n vaart loopt het (momenteel) nog niet, maar hun verwachtingen voor de digitale munt in 2022 blijven torenhoog. Een investering op een jaar tijd maal 6 is immers niet slecht.

Is nu investeren in Bitcoin dus een slimme keuze?

Stel dus dat je stevige ballen hebt en plots 100.000 euro van je spaarcentjes in Bitcoin steekt dan zou je misschien binnen jaar dus miljonair kunnen zijn. Althans toch als de voorspellingen uitkomen. Sommige mensen denken namelijk dat Bitcoin ook een zeepbel is die elke moment weer uit elkaar kan spatten net zoals in 2017 gebeurde. Al is de munt de laatste maand wel weer het tegendeel aan het bewijzen.

De gigantische stijgingen nu op korte tijd zijn wel een indicatie van inderdaad mooie tijden blijkbaar. Het kan perfect zijn dat de digitale munt binnen 2 of 3 maanden al rond de 100.000 dollar zit als we sommige voorspellingen van grote bedrijven mogen geloven.

De komende maanden en 2022 worden in ieder geval weer fascinerend voor liefhebbers van cryptomunten: Voor de nieuwsgierigen die erover nadenken om te investeren: je hebt tegenwoordig zelfs populaire Nederlandstalige boeken die je op weg helpen. Dit boek is het populairste en heeft de beste reviews.