Ook iets voor bij ons?! Saudi-Arabische koning geeft hele land dag verlof na overwinning tegen Argentinië Actua
Ook iets voor bij ons?! Saudi-Arabische koning geeft hele land dag verlof na overwinning tegen Argentinië
Actua

Ook iets voor bij ons?! Saudi-Arabische koning geeft hele land dag verlof na overwinning tegen Argentinië

De Saudi-Arabische koning Salman bin Abdulaziz Al Saud heeft het hele land een vrije dag gegeven na de geweldige overwinning tegen Argentinië op het WK voetbal in Qatar. Het team stond met 1-0 achter nadat Lionel Messi na 10 minuten een penalty had gescoord. Maar de Saoedi-Arabiërs lieten zich niet van de wijs brengen en slaagden erin een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van het WK voor elkaar te krijgen.

De koning vierde de ongelooflijke overwinning door een ‘feestdag’ uit te roepen voor iedereen in het land. "Het is de bedoeling dat morgen, woensdag, een feestdag is voor alle werknemers in alle sectoren van de staat en de particuliere sector, en mannelijke en vrouwelijke studenten in alle onderwijsstadia," aldus een verklaring van de koning, volgens The Athletic.

Paard van Troje

Door de overwinning op Argentinië staat Saudi-Arabië voorlopig bovenaan in Groep C. Fans gingen na de wedstrijd de straat op om op iconische wijze feest te vieren. Op beelden die op sociale media werden gedeeld, waren fans te zien die wild op en neer sprongen, maar daar bleef het niet bij. In een ander filmpje zagen we sommige fans op een gigantisch paard zitten, net als de Trojanen op weg naar Troje.

Ook iets voor bij ons?! Saudi-Arabische koning geeft hele land dag verlof na overwinning tegen Argentinië

Duizenden Saoediërs staken dinsdag de grens over om de wedstrijd tegen Argentinië in het Lusail-stadion bij te wonen. De coach van Saudi-Arabië – de Fransman Hervé Renard – zei na de match: “Dit was mooi maar we hebben nog twee lastige wedstrijden voor de boeg. Toen ik drie jaar geleden besloot dit team te coachen, kreeg ik veel steun van onze geweldige bondsvoorzitter en ook het ministerie van Sport. En toen we de prins ontmoetten, legde hij geen druk op ons, en dat is prachtig."

Kansen van Argentinië slinken

Door het verlies zijn de kansen van Argentinië om het WK te winnen bij de bookmakers gedaald tot slechts 8,6 procent, terwijl ze voor de start van het toernooi op 12,6 procent stonden. Ze waren ook favoriet om groep C te winnen met 65,8 procent, maar dat is nu gedaald tot 27,3 procent. Saoedi-Arabië heeft nu 46,2 procent kans om de laatste 16 te halen na hun overwinning tegen een van de topfavorieten.

(Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties