Op zoek naar een job? Dit is één van de beste tips om werk te vinden News
Op zoek naar een job? Dit is één van de beste tips om werk te vinden
News

Op zoek naar een job? Dit is één van de beste tips om werk te vinden

We kunnen allemaal erkennen dat het zoeken naar een job een ontmoedigende ervaring kan zijn. Wachten op reacties van potentiële werkgevers kan als een eeuwigheid voelen wanneer je enthousiast bent over een nieuwe kans - vooral omdat minder dan de helft van de recruiters binnen een paar weken na het solliciteren reageert, zoals gemeld door Indeed.

Maar er lijkt een eenvoudige manier te zijn om je kansen op een reactie te vergroten. Volgens TikToker Marni (bekend als @ohmarni) kan het solliciteren naar een job zodra deze beschikbaar komt een aanzienlijk verschil maken. De data-analist, gevolgd door 198.000 mensen, deelde: "Ik geloof niet dat ik dit ooit heb gezegd, maar als je geen connecties of een netwerk hebt bij het zoeken naar een job, is het beste wat je hebt tijd."

Via Google werk vinden

Ze onthulde toen haar truc: "Er is een zeer specifieke Google-zoekopdracht die ik gebruik om ervoor te zorgen dat ik solliciteer op jobs binnen de eerste 24 uur, want dat geeft je zeker een veel grotere kans op een reactie." Marni benadrukte ook het belang van gekwalificeerd zijn voor de functie waarop je solliciteert - natuurlijk. Ze liet vervolgens zien hoe je de zoekopdracht uitvoert om recent geplaatste vacatures te vinden op vacaturewebsites via Google.

(lees verder onder de afbeelding)

Op zoek naar een job? Dit is één van de beste tips om werk te vinden

Hoe efficiënt solliciteren?

"Ik zou dit eigenlijk elke dag doen om te zien wat de nieuwe jobs zijn, en dan solliciteren," voegde Marni toe. "Bepaalde jobs kunnen letterlijk honderden sollicitaties op een enkele dag krijgen, dus je wilt er zeker van zijn dat je deel uitmaakt van die eerste groep." Sindsdien hebben mensen Marni geprezen voor het delen van deze handige tip in de video, die meer dan een miljoen keer is bekeken.

"Nooit solliciteren op jobs ouder dan 30 dagen"

Iemand reageerde: "Ik solliciteer nooit jobs die ouder zijn dan 30 dagen. Absoluut eens om zo snel mogelijk te solliciteren." "Ja!! Absoluut waar. Hoe eerder ik solliciteerde, hoe meer reacties ik kreeg," bevestigde een tweede. Een ander deelde haar succes nadat ze het advies van Marni hadden opgevolgd: "Meid, ik kreeg vandaag een telefoontje met jouw advies nadat ik gisteren had gesolliciteerd! Heel erg bedankt!!!" Ondertussen prees iemand anders de truc als een 'geschenk uit de hemel'. Veel succes met het zoeken naar een job, vrienden!

(Afbeeldingen: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties