Ophef door filmpje van politieman in Oostende die 14-jarig meisje vuistslag geeft bij arrestatie

Veel mensen vinden dat de agent gestraft moet worden

Onderstaande video gaat momenteel viraal op sociale media en heel wat mensen spreken met grote schande over de agent in kwestie en vinden dat een ontslag op zijn plaats is. Het incident deed zich voor afgelopen vrijdagavond in de Vlaanderenstraat in Oostende. Op de beelden is te zien hoe twee agenten behoorlijk veel moeite hadden om een 14-jarige meisje te arresteren.

Op een bepaald moment spuwt de tiener in het gezicht van één van de agenten. Hij reageert behoorlijk kwaad en geeft haar een stevige vuistslag in het gezicht. Hierna kalmeert het meisje en kan ze gearresteerd worden. De arrestatie zou zijn vanwege een voorval in de familiale sfeer.

Er waren heel wat omstaanders die de arrestatie zagen en de politie heeft reeds een onderzoek ingesteld naar de agent en de arrestatie. Korpschef Philip Caestecker zei het volgende hierover tegen HLN: “Ze is niet gewond. Omdat het hier gaat over feiten met minderjarigen, kunnen we over de inhoud van de zaak niets kwijt. We kunnen wel stellen dat de korte beelden die op sociale media circuleren, geen volledig beeld van de situatie schetsen en de juiste context niet weergeven. Zonder in detail te willen of mogen treden, betrof het een interventie die al zo’n twee uren voorafgaand aan de beelden was opgestart.”