Oud maar goud - Binnenkijken in een bordeel op de Amsterdamse Wallen: "Altijd gordijnen sluiten!" News
Oud maar goud - Binnenkijken in een bordeel op de Amsterdamse Wallen: "Altijd gordijnen sluiten!"
News

Oud maar goud - Binnenkijken in een bordeel op de Amsterdamse Wallen: "Altijd gordijnen sluiten!"

Oud wil daarom niet per se zeggen 'versleten'... Nee, oud is soms gewoon goud! En daarom gaan we vanaf nu in de rubriek 'Oud maar goud' regelmatig eens een Clint-artikel vanonder het stof halen dat destijds voor net geen meltdown van onze website en Facebook-pagina zorgde. Deze keer blikken we nog eens terug op die keer dat we eens mochten binnenkijken in een bordeel op de Amsterdamse Wallen...

Een voormalig sekswerker heeft precies uitgelegd waarom je op de Amsterdamse Wallen de gordijnen moet sluiten vooraleer je aan de slag gaat. De Wallen, waar een van de oudste beroepen ter wereld wordt uitgeoefend, zijn al lange tijd een grote ‘toeristische’ trekpleister in de bruisende hoofdstad van Nederland, maar het is duidelijk dat er enkele regels zijn waaraan men zich te allen tijde moet houden.

Broeinest voor seksindustrie

Er zijn iets minder dan 300 ramen in de Amsterdamse Wallen, Europa's controversiële ‘broeinest’ voor de legale seksindustrie. Amsterdam staat in de hele wereld bekend om zijn liberale prostitutiewetgeving, die sekswerkers toestaat te poseren achter ramen in de wijk De Wallen. Hoewel de wetten vrij soepel zijn, is het duidelijk dat er enkele regels zijn die niet mogen worden genegeerd. Amsterdam District Red Light Tours heeft 20 regels in kaart gebracht die in acht moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat je je aan de juiste etiquette houdt.

Allerlei strenge regels

Of het nu gaat om het meenemen van contant geld en het niet gooien van peuken of jointjes op straat, tot het niet fotograferen van sekswerkers en het respecteren van de meisjes van plezier, bezoekers van De Wallen hebben de plicht om de opgelegde regels te respecteren. Sunny, een voormalig sekswerker die nu My Red Light beheert - een van de 19 bordelen op De Wallen in Amsterdam - heeft wat meer onthuld over het reilen en zeilen aldaar. In een video geeft Sunny de kijkers een rondleiding door het bordeel en geeft ze exclusieve informatie achter de schermen over het bordeel en hoe het functioneert.

"Doorgaans 15 tot 20 minuten"

Sunny vertelde: "Dus op een gewone drukke avond, zoals vrijdagavond of zaterdagavond, staan de deuren aan beide kanten open zodat klanten kunnen binnenkomen. Ze bekijken de meisjes en als ze het leuk vinden wat ze zien, stappen ze op een van die meisjes af en de onderhandeling begint meestal bij de deur." Nadat de onderhandeling is afgerond, wordt het volgens Sunny 'stout' en gaan de sekswerkers en de klanten aan de slag. Sunny liep vervolgens naar een van de 'luxe' sekswerkkamers met uitzicht op een van de vele schilderachtige grachten die de bloeiende stad te bieden heeft en merkte op dat elke ontmoeting doorgaans 15 tot 20 minuten duurt.

"Grote problemen als je de gordijnen niet sluit"

Op de vraag of klanten de gordijnen moeten sluiten, antwoordde Sunny: "Natuurlijk doen we de gordijnen dicht, tenzij je wilt dat de hele stad het ziet. Bovendien is het hebben van seks of seksuele interacties in het openbaar niet toegestaan. Dus zowel de klant als de sekswerker zouden grote problemen kunnen krijgen.” In de video zie je hoe Sunny vervolgens de gordijnen sloot, waardoor de kamer volledig donker bleef, met hier en daar een paar neonrode LED-stroboscopen. Dus, tenzij je tijdens de pret in bed de Amsterdamse grachten wil zien, met kans op een dikke boete of erger, trek je best eerst de gordijnen dicht bij een bezoekje aan De Wallen.

Hieronder kun je de volledige reportage met Sunny bekijken:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties