Plus-size model boos op luchthaven nadat ze klem geraakt in draaideur: “Ik dien klacht in!” News
Plus-size model boos op luchthaven nadat ze klem geraakt in draaideur: “Ik dien klacht in!”
News

Plus-size model boos op luchthaven nadat ze klem geraakt in draaideur: “Ik dien klacht in!”

Een plus-size reis-influencer heeft kritiek geuit op het personeel van een van de drukste luchthavens ter wereld nadat ze vast kwam te zitten in een draaideur. De in Washington gevestigde influencer Jae’lynn Chaney, 27, deelde haar ervaring met haar 136.000 TikTok-volgers waarin ze belooft ‘plus-size mensen te helpen om de wereld vol vertrouwen te verkennen’.

Hoewel ze in het dagelijks leven geen rolstoel nodig heeft, besloot Chaney er toch een te gebruiken toen ze door Chicago O’Hare airport ging. ‘Onlangs had ik een verontrustende ervaring op Chicago O’Hare airport. Als plus-size ambulante rolstoelgebruiker stuitte ik op een grote uitdaging toen ik naar de bagageclaim probeerde te gaan,’ begon Chaney. ‘De enige optie was om door een draaideur te gaan. Druk op de knop om hem te vertragen voor mensen met een handicap, maar toen we binnengingen, raakten we vast,’ legde ze uit, waarbij ze ook aangaf claustrofobisch te zijn.

“Ik kreeg geen enkele assistentie”

‘Ik begon te panikeren en wenkte wanhopig naar het personeel om te helpen, maar ze staarden alleen naar me zonder enige assistentie te bieden.’ Chaney, die maat 6XL draagt, plaatste geen foto- of videobewijs van haar beproeving en beschuldigde het personeel van O’Hare ervan niet responsief te zijn. ‘Dit is mijn tweede vreselijke ervaring op O’Hare tijdens slechts één reis,’ klaagde ze. ‘Het gebrek aan assistentie was niet alleen frustrerend, maar ook ontmenselijkend, wat de noodzaak benadrukt voor luchthavenpersoneel om reizigers van alle maten en mogelijkheden met het respect en de zorg te behandelen die ze verdienen.’

(lees verder onder de afbeelding)

Scherpe reacties

Maar in plaats van medeleven op te wekken, waren de reacties op Chaney’s post niet positief. ‘Je bent niet gehandicapt – waarom zou je dan de rolstoelservice aanvragen?!’, vroeg een gebruiker. ‘Vast komen te zitten in deuren ontworpen voor mensen zou een gigantisch wake-up call moeten zijn,’ schreef een ander. ‘Als je kunt opstaan en poseren zoals dat, waarom kun je dan niet lopen???’ deelde een andere commentator. ‘Stop met denken dat je zo veel recht hebt, er is niets mis met lopen. Ik was een dikke man en ik ben afgevallen, nu is het tijd voor verandering,’ zei iemand anders.

(Bron: Daily Mail – Intropic: Instagram)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties