Podiumtechnicus komt om het leven in Gentse opera

Bij een arbeidsongeval in de Gentse opera is donderdagavond een 58-jarige podiumtechnicus om het leven gekomen. De man kreeg een zwaar decorstuk op zijn hoofd. “Iedereen in de Vlaamse Opera is diep geëmotioneerd door het ongeval. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar het slachtoffer en zijn familie”, zei de woordvoerder van de Vlaamse Opera […]

Bij een arbeidsongeval in de Gentse opera is donderdagavond een 58-jarige podiumtechnicus om het leven gekomen. De man kreeg een zwaar decorstuk op zijn hoofd.

“Iedereen in de Vlaamse Opera is diep geëmotioneerd door het ongeval. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar het slachtoffer en zijn familie”, zei de woordvoerder van de Vlaamse Opera Wilfried Eetezonne.

Het ongeval gebeurde donderdagavond bij de afbraak van een decor in het operagebouw in de Schouwburgstraat. Het slachtoffer kreeg een zwaar decorstuk op het hoofd en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het gaat om de 58-jarige podiumtechnicus Stefaan Monsieur uit Antwerpen. De exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. Er vonden donderdag geen voorstellingen plaats in de opera.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments