Politie zoekt spijbelaars thuis op

Het Leuvens parket heeft in één dag ruim honderd hardnekkige spijbelende tieners betrapt. Zij worden nu op het matje geroepen. Hun ouders dreigen zelfs vervolgd te worden als het spijbelen niet stopt. Het is voor het eerst in Vlaanderen dat een parket hardleerse spijbelende tieners thuis heeft laten opzoeken door de politie. De actie vond […]

Het Leuvens parket heeft in één dag ruim honderd hardnekkige spijbelende tieners betrapt. Zij worden nu op het matje geroepen. Hun ouders dreigen zelfs vervolgd te worden als het spijbelen niet stopt. Het is voor het eerst in Vlaanderen dat een parket hardleerse spijbelende tieners thuis heeft laten opzoeken door de politie.

De actie vond vorige maand plaats, maar het parket maakte de resultaten donderdag bekend. “In één dag werden liefst 112 problematisch afwezige leerlingen thuis betrapt”, luidt het. Steeds meer steden roepen de hulp in van politie en parket om hardnekkige spijbelaars weer in de klas te brengen. Dat een parket in één dag ruim honderd huisbezoeken laat afleggen door agenten, is echter ongezien voor ons land, aldus Het Laatste Nieuws. In de meeste grootsteden werken scholen, politie en parket al samen, maar blijven de controles beperkt tot de straat.

Het Leuvense parket bekijkt nu hoe de hardleerse spijbelaars gestraft zullen worden. Ofwel wordt er een antispijbelcontract afgesloten, waarbij ze een laatste verwittiging krijgen, ofwel wordt er een pv opgemaakt en belandt de zaak bij het jeugdparket. “Ouders die de spijbelproblematiek van hun kind niet erkennen of willen verhelpen, kunnen strafrechtelijk vervolgd en voor de politierechtbank gedaagd worden.”

Door het grote succes van de actie, houden de politiekorpsen met de start van het nieuwe schooljaar een tweede huisbezoekronde voor spijbelaars in het Leuvense.

Belga

Archieffoto

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments