Proces Boston Bomber – Juryleden zetten beraadslaging vandaag verder

In het proces tegen de 21-jarige Dzjochar Tsarnajev, de man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben gepleegd op de marathon in Boston, zijn de twaalf juryleden dinsdagavond na een beraadslaging van zeven uur uit elkaar gegaan zonder tot een unaniem besluit te komen. De beraadslaging wordt woensdagmorgen vanaf 9.00 uur (lokale tijd) voortgezet. […]

In het proces tegen de 21-jarige Dzjochar Tsarnajev, de man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben gepleegd op de marathon in Boston, zijn de twaalf juryleden dinsdagavond na een beraadslaging van zeven uur uit elkaar gegaan zonder tot een unaniem besluit te komen. De beraadslaging wordt woensdagmorgen vanaf 9.00 uur (lokale tijd) voortgezet. “Het is tijd om de dag te beëindigen”, zo verklaarde federaal rechter George O’Toole dinsdag rond 16.40 uur aan de juryleden.

De nu 21-jarige Dzjochar Tsarnajev wordt ervan beschuldigd op 15 april 2013 samen met zijn broer Tamerlan op het traject van de marathon in Boston twee bommen te hebben ontstoken. Daarbij kwamen drie mensen om en vielen meer dan 260 gewonden. Hij moet zich ook verantwoorden voor de moord op een politieagent tijdens zijn vlucht enkele dagen na de aanslag.

De zeven vrouwen en vijf mannen van de jury moeten een oordeel vellen over in totaal dertig aanklachten, inclusief het gebruik van massavernietigingswapens tijdens een publiek evenement als een terroristische daad. Bij zeventien van die aanklachten riskeert hij een levenslange celstraf of de doodstraf.

Foto: AFP

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments