Van Ranst waarschuwt al voor tweede lockdown: “Het zal van moeten zijn”

We zijn er nog niet vanaf

De lockdown-maatregelen worden stapsgewijze opgeheven al zullen we nog steeds heel wat social distancing regels in het achterhoofd moeten houden. Marc Van Ranst waarschuwt dat het echter snel ook kan mislopen.

Een tweede lockdown

Indien mensen zich te weinig aan de maatregelen houden, kan het virus weer heel snel verspreid worden. VTM-nieuws vroeg nu aan viroloog Van Ranst of het aanvaardbaar is voor de Belgen om een tweede lockdown mee te maken nadat we al twee maanden in ons kot zitten. Marc was heel duidelijk in zijn antwoord.

“Indien een nieuwe lockdown nodig is, zal er geen alternatief zijn. Het zal van moeten zijn. De beslissing om die maatregelen in te voeren, werd niet lichtvaardig genomen, daar is heel goed over nagedacht. Men weet nu, zelfs beter dan tevoren, wat de gevolgen daarvan zijn. We moeten er dus alles aan doen om een tweede lockdown te vermijden.”

Nieuwe lockdown in augustus?

Van Ranst is overigens niet de enige die al met ernstige waarschuwingen komt voor een tweede lockdown. Professor Nicolas Vandewalle van de Universiteit van Luik komt zelfs met nog heel wat slechter nieuws.

Volgens zijn berekening gaan we, omdat de huidige maatregelen versoepeld worden, ons alvast mogen voorbereiden op een nieuwe lockdown. De intensieve zorgen zullen volgens hem overbelast geraken in juni, juli of augustus. Opnieuw in lockdown gaan in de zomer is volgens hem onvermijdelijk.

Bron: Redactie24, nieuws365

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments