Slachtoffer van BMW-crash begraven in Leopoldsburg

In Leopoldsburg werd vanochtend afscheid genomen van Melanie Crits (15), één van de 7 slachtoffers die vorige week het leven lieten bij een zwaar verkeersongeluk in Zonhoven. Voor Laura Knaapen (16), die bij hetzelfde ongeval om het leven kwam, werd vrijdagmiddag een intieme plechtigheid gehouden in Hechtel-Eksel.De kerk OLV Tenhemelopneming in Leopoldsburg was te klein […]

In Leopoldsburg werd vanochtend afscheid genomen van Melanie Crits (15), één van de 7 slachtoffers die vorige week het leven lieten bij een zwaar verkeersongeluk in Zonhoven. Voor Laura Knaapen (16), die bij hetzelfde ongeval om het leven kwam, werd vrijdagmiddag een intieme plechtigheid gehouden in Hechtel-Eksel.
De kerk OLV Tenhemelopneming in Leopoldsburg was te klein voor de afscheidsplechtigheid voor Melanie Crits. Een aantal mensen moesten de dienst buiten volgen. Net als donderdagavond in het funerarium, kwamen er heel veel leeftijdsgenoten van het 15-jarige verkeersslachtoffer een laatste groet brengen.

Witte bloemen, als teken van hoop, stonden opgesteld naast het altaar. De kist met het lichaam van Melanie was ook bezaaid met witte rozen. De rode bloemen die ertussen stonden, vormden de letters van haar naam. De 3 zussen en moeder van Melanie zaten op de eerste rij. In de toespraken van de priester en vrienden lag de klemtoon op de onrechtvaardigheid van het jonge leven dat bruusk werd weggenomen.

Er waren ook een aantal motorclubs naar het centrum van Leopoldsburg gekomen om hun steun te betuigen aan de nabestaanden van het slachtoffer.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments