Bekijk je oude Pokémon-collectie eens: sommige Pokémonkaarten zijn 400.000 euro waard News
Bekijk je oude Pokémon-collectie eens: sommige Pokémonkaarten zijn 400.000 euro waard
News

Bekijk je oude Pokémon-collectie eens: sommige Pokémonkaarten zijn 400.000 euro waard

Pokémonkaarten worden nog steeds verkocht, maar de gigantische hype van meer 25 jaar geleden lijkt soms voorbij. Dat neemt echter niet weg dat sommige Pokémonkaarten nog immens veel waard zijn. Zeker nu in 2021 Pokémon zijn 25ste verjaardag viert, worden sommige kaarten voor echt wel grof geld verkocht.

Zo zijn kaarten die verkocht worden voor 80.000 euro niet meer iets uitzonderlijk. Meer zelfs, een Vlaming toonde enkele maanden geleden in de Verhulst en Cooke Show zijn kaart die maar liefst 415.000 euro waard is. Hij verwachtte zelfs dat eind dit jaar richting een miljoen zou gaan qua potentiële verkoopprijs.

Kaarten uit de eerste generatie

Dat is echter niet de enige kaart met een behoorlijk hoge waarde. Zo zijn kaarten van de allereerste generatie (kaarten aangekocht in 1999-2000) vaak behoorlijk wat waard. Hoe zeldzamer, des te meer ze kunnen opbrengen.

Een glinsterende Charizardkaart zoals onderstaande zou maar liefst zo’n 1.800 euro waard zijn. Voor een Machamp bieden ze ook al vaak 900 euro, een Blastoise en Venusaur zou nog steeds per stuk zo’n 800 euro waard zijn en een Gyrados een kleine 570 euro. Heel uitzonderlijk heb je kaarten die tienduizenden euro's waard, maar

Lees verder onder de foto

Indien je nog een grote doos met oudere Pokémonkaarten op de zolder hebt liggen, kan je ook heel wat verdienen. Per kaart kan je namelijk tussen de 10 en 50 euro krijgen. Indien je dus een grote verzameling van deze eerste generatie verkoopt, rijf je ook flink wat euro's binnen.

Kaarten zoals Charmander, Charmeleon, Cubone, Lapras, Ditto, Aerodactyl en Pikachu zijn dit bedrag vaak waard. Vereiste is wel dat ze in uitstekende staat zijn. Een collectie met honderden kaarten kan dus in veel gevallen best wel een aardige zakcent opleveren.

Lang niet alle kaarten hebben natuurlijk een grote waarde. Deze uit latere generaties kunnen ook geld opbrengen, maar dan moeten ze zeer zeldzaam zijn. De oudere kaarten die groot in aantal zijn, brengen maximaal zo'n 50 cent tot 2 euro op. Dit geldt voor Pokémon zoals Persian, Psyduck, Mankey, Caterpie, Pidgey, Bulbasaur, enz. Nieuwere kaarten die vaak voorkomen, leveren dan weer maximum enkele centen op en zijn enkel interessant om in bulk te verkopen

Pokémonkaarten zijn in 2021 weer redelijk hip

De waarde van heel wat kaarten is door de 25ste verjaardag aanzienlijk gestegen en Pokémonkaarten zijn dan ook weer een stuk hipper dan enkele jaren geleden. HDe huidige Pokémon ‘packs’ die nu populair zijn kan je hier uitgebreid bekijken. Misschien moet je enkele pakjes kopen en zijn deze binnen 25 jaar ook miljoenen waard. Je weet maar nooit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties