SP.A-programma samengevat: N-VA bashen

Het wordt stilaan traditie: 1 mei en onze rode vrienden beginnen aan een aloud rondje Vlaams-nationalisme bashen. Werd indertijd het toenmalige Vlaams Blok nog door de linkse slippendrager Jos Geysels in een cordon sanitaire ban geslagen, is het nu stilaan ‘bon ton’ om in aanloop van de moeder aller verkiezingen op 25 mei al wat […]

Het wordt stilaan traditie: 1 mei en onze rode vrienden beginnen aan een aloud rondje Vlaams-nationalisme bashen. Werd indertijd het toenmalige Vlaams Blok nog door de linkse slippendrager Jos Geysels in een cordon sanitaire ban geslagen, is het nu stilaan ‘bon ton’ om in aanloop van de moeder aller verkiezingen op 25 mei al wat rechts is te kelderen, waarbij vooral N-VA wordt geviseerd…
Illustratief vatten we voor u de 1 mei- toespraken van de socialisten van gisteren even samen: stem niet op N-VA. U gelooft ons niet?:

Johan Vande Lanotte en John Crombez (SP.A): “Stem niet op de N-VA.”
Elio Di Rupo (PS): “Stem niet op rechts, en ook niet op extreem-links.”
Ingrid Lieten (SP.A): “Stem niet op het dictaat van Bart De Wever.”
Freya Vanden Bossche (SP.A): “Daarom zeg ik vol overtuiging: Merci, Elio!”
Caroline Gennez (SP.A): “Waar links verdeeld is, kussen de rechtse onheilsprofeten hun vieze pollekes.”
Kathleen Van Brempt (SP.A): “Lang leve de socialisten in de regering.”

Stel nu dat we dat overwegen, waarom zouden we dan links stemmen? Antwoord: stem niet op N-VA. Als onze rode vrienden nu nog niet doorhebben dat deze strategie niet werkt na het jaren ’90 programma ‘Stem niet op Vlaams Blok’ … we weten immers allemaal hoe dat geëindigd is.

Noemde Karel De Gucht elke rechtse kiezer tien jaar geleden nog een “mestkever”, heeft gebuisd SP.A-voorzitter Caroline Gennez het vandaag over “de vieze pollekes” van de “rechtsen”. Allemaal leuk, dat moddergooien, maar kan het ook even over programma’s gaan? Antwoord: stem niet op N-VA. Het is nu eenmaal vrij eenvoudig om programma’s van concurrerende partijen de grond in te boren, maar veel interessanter is opscheppen met je eigen programma. En dan komen we bij de SP.A of de PS enkel bij volgende conclusie: stem niet op N-VA. Dat worden best ingewikkelde verkiezingen deze keer, ons gedacht! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.