Turtelboom krijgt klappen van Belkacems advocaten

Het is toch wel van de zotten dat één clown in een wit pak en potske op zijn kop een minister bijna kan doen struikelen. En toch is dat wat er vandaag is gebeurd… Gisteren verklaarde minister van Justitie Annemie Turtelboom dat Fouad Belkacem vast zal blijven, hoe dan ook. Die uitspraak zal haar duur […]

Het is toch wel van de zotten dat één clown in een wit pak en potske op zijn kop een minister bijna kan doen struikelen. En toch is dat wat er vandaag is gebeurd…

Gisteren verklaarde minister van Justitie Annemie Turtelboom dat Fouad Belkacem vast zal blijven, hoe dan ook. Die uitspraak zal haar duur komen te staan want de advocaten van Belkacem hebben bloed geroken. Ze zijn van plan om hun goedbetalende cliënt de beste behandeling te geven. Goed betalend, want toen we vroegen of Belkacem betaalde voor deze dure vogels reageerden ze laconiek: “U betaalt toch ook voor uw brood bij de bakker?”

Dus doen ze waar ze voor betaald worden. Eerder vandaag namen ze al de voorzitter van de raadkamer op de korrel en nu is Annemie Turtelboom aan de beurt. Sven Mary verklaarde op Terzake dat hij de uitspraken van de minister van justitie ongehoord vindt: “De minister moet als eerste in deze respect hebben voor de scheiding van de machten en zich niet moeien met beslissingen van de rechterlijke macht.”

Turtelboom pareert de kritiek door te stellen dat zij niet letterlijk heeft gezegd dat Belkacem schuldig is. “Als minister heb ik wel gezegd dat Belkacem al eerder is veroordeeld. Het komt mij toe om de maatschappij te beschermen.” Dat dit in een verkiezingsjaar gebeurt, is natuurlijk louter toeval, maar de advocaten van Belkacem reageren ijskoud: “De minister heeft inderdaad wel zekere bevoegdheden, maar Belkacem is niet definitief veroordeeld. En omdat we midden in een strafprocedure zitten, moet zij de scheiding der machten respecteren.” Kortom: Turtelboom had beter haar mond gehouden want Belkacems advocaten grijpen elke kans die ze krijgen. (AN)

Leave a Reply

Your email address will not be published.