Varken vs. Moskee: 1 – 0

De Spaanse stad Sevilla heeft een terrein toegewezen voor de bouw van een moskee, maar dit was niet naar de zin van een aantal Spaanse actievoerders.In een poging om de bouw van de moskee te verhinderen kwamen ze op een simpel maar brilliant idee: in het midden van het terrein begroeven ze publiek een varken.Volgens […]

De Spaanse stad Sevilla heeft een terrein toegewezen voor de bouw van een moskee, maar dit was niet naar de zin van een aantal Spaanse actievoerders.In een poging om de bouw van de moskee te verhinderen kwamen ze op een simpel maar brilliant idee: in het midden van het terrein begroeven ze publiek een varken.

Volgens de Islamitische regelgeving mag een moskee niet gebouwd worden op bezoedeld land, dus moet er een andere plaats gezocht worden voor de bouw van de moskee.

Hoewel het idee origineel lijkt, is het niet de eerste keer dat varkens worden gebruikt als afschrikmiddel. De Israelische rabbijn Eliezer Fisher stelde in 2004 voor om varkensvet te verwerken in autobussen. Dit zou mogelijke zelfmoordterroristen tegenhouden, omdat ze niet naar het paradijs kunnen indien ze in contact zijn gekomen met een onrein dier. (KA)


 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.