Versoepelingen volgende week vrijdag? Frank Vandenbroucke drukt alle hoop de kop in

Het wordt nog lang wachten

Volgende week vrijdag staat er een nieuwe veiligheidsraad op de planning. Dat we niet plots versoepelingen mogen verwachten voor de horeca zal niemand verrassen, al hopen ze daar wel op perspectief. Maar uit de sportsector kwam er de afgelopen twee weken al wel wat druk om te versoepelen.

Zo werd er de vraag gesteld waarom indoor sporten als tennis waar je 20 meter afstand houdt niet kan. Ook andere sporten vragen om competitie weer toe te laten zolang het op een veilige manier kan gebeuren en zeker buiten is er geen reden waarom dit niet kan.

Frank drukt hoop op versoepelingen de kop in

Heel wat Vlaamse sportclubs zitten dan ook met de handen in het haar en hoopten dat er toch weer iets meer mogelijk zou zijn en dit aangekondigd zou worden op 26 februari. Frank Vandenbroucke, onze minister van Volksgezondheid, drukte alle hoop echter de kop in bij het VTM-nieuws en daar zal geen enkele sector gelukkig van worden:

“We zien dat de Britse variant steeds meer aanwezig is. Als je dan versoepelt en gaten maakt in je verdediging. We gaan dat pas binnen een drietal weken kunnen inschatten, wanneer de Britse variant het landschap overheerst en we kunnen zien hoe besmettelijk die echt is.”

“Ik wil verstandige beslissingen nemen, en over versoepelen kunnen we pas over drie weken beslissen. We kunnen nu geen valse zekerheid geven. Een verstandige beslissing vergt nog drie weken tijd. Vrijdag is een belangrijke vergadering, maar we gaan dus niet veel beslissingen kunnen nemen.”

Met andere woorden, de kans dat we versoepelingen krijgen voor 1 april lijkt klein en ook dan zal het nog afwachten zijn of we daadwerkelijk weer meer mogen doen.

Bron: HLN
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments