Video toont hoe lafaards tijdens Brusselse betoging weerloze agente compleet in elkaar stampen

Hallucinant

Behoorlijk wat drama gisteren in Brussel toen een betoging volledig uit de hand liep. Iets waar eigenlijk nog niet zoveel over werd geschreven dan je zou verwachten. Vooral de beelden van hoe relschoppers een weerloze agenten in elkaar rammen en letterlijk in het ziekenhuis schoppen, gaan viraal.

Betoging loopt volledig uit de hand

Meer dan 500 mensen hebben gisteren betoogd bij het Noordstation in Brussel. Aanleiding was de dood van de 23-jarige Ibrahima Barrie. Hij overleed afgelopen zaterdag nadat hij door de politie na een achtervolging werd opgepakt. De reden van zijn dood is nog steeds niet volledig duidelijk. De betoging voor Ibrahima begon rustig, maar liep in de namiddag plots volledig uit de hand.

Een deel van de betogers begon met de politie te vechten. In de beelden zijn behoorlijk stevige rellen te zien. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, vertelde minister van Justitie Vincent Van Quickenborne achteraf.

Minstens één agente werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze werd in elkaar gestampt door een tiental relschoppers terwijl ze compleet weerloos op de grond lag. Er zijn zelfs ook beelden van dit incident.

3 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
pietje
9 dagen geleden

alweer die ras echte belegen zekers

8 dagen geleden

32,1% van de inwoners in België heeft een buitenlandse achtergrond.

Ikke
8 dagen geleden

Wanneer gaan ze de politie eens het recht geven te vuren op zo een tuig? Dan zal dat vanzelf wel verminderen… Want wie betaalt alle schade???