Vlaamse verpleegster doet getuigenis in tranen: ‘Blijf thuis, ik zie dagelijks corona-patiënten letterlijk stikken’

Dit is verschrikkelijk

Elien is een verpleegster in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde die sinds kort op de corona-afdeling werkt. In een interview met Linde Merckpoel vertelde ze wat zij dagelijks te zien krijgt simpelweg hallucinant is.

Mensen stikken gewoon

Wanneer Elien hoort dat mensen nog met vrienden afspreken of gezellig een barbecue gaan doen, maakt haar dat dan ook echt boos. Ze vertelde wat ze elke dag ziet en dan is in ‘uw kot blijven’ duidelijk maar een heel kleine moeite.

Het is volgens haar verschrikkelijk om te zien hoe patiënten moeten vechten voor hun leven. Meestal overlijden ze door een tekort aan zuurstof en heel erg, maar realistisch gezegd: deze mensen stikken gewoon.

“Mensen met het coronavirus hebben een groot zuurstoftekort. Ook voor ons als medisch personeel is dat verschrikkelijk om te zien. Mensen krijgen extra zuurstof toegediend, maar nog steeds is dat niet genoeg. Mensen zijn heel£t gaan dan zijn deze patiënten gewoon uitgeput. En dat gaat dan over mensen met een goede gezondheid. De mensen die sterven, kort en cru gezegd, zij stikken gewoon puur omdat ze niet genoeg zuurstof hebben.”

Elke dag zie ik mensen sterven

Elien ziet dagelijks mensen sterven en de frustratie bij haar is dan ook heel groot wanneer ze vrienden van haar of andere mensen ziet afspreken terwijl zij enkele uren eerder nog mensen zag sterven.

“Ik zie dagelijks mensen sterven door COVID-19. Toen ik bijvoorbeeld enkele dagen thuis was en terug kwam, was de helft van de patiënten in de gang verdwenen. Ze waren allemaal overleden.”

“Als ik dit dan dagelijks zie, frustreert het mij ook enorm dat sommige mensen gewoon niet luisteren en hun voeten aan de regels vegen.

Het volledige pakkende interview zie je in onderstaande video

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments