Volle bak in Middelkerke met terrassen en dansende mensen en daar is Van Ranst echt niet gelukkig mee

Een onnodig risico volgens de viroloog

In heel België openen de terrassen pas volgende week op 8 mei, maar in Middelkerke was het gisteren al zover. Zo hard burgemeester Jean-Marie Dedecker een achterpoortje gevonden door alle terrassen openbaar domein te maken. Zo konden horecazaken take-away aanbieden en konden klanten dit onmiddellijk consumeren op het terras.

Dit in combinatie met het goede weer zorgde er natuurlijk voor dat het gisteren volle bak was in de badstad. Horecazaken waren gelukkig dat ze nog eens goede inkomsten hadden en op de zeedijk liep er zeer veel volk rond er was zelfs flink wat ambiance. Zo was er een flashmob met heel wat dansenden mensen. Het was duidelijk een topdagje voor de aanwezigen gisteren in Middelkerke.

Van Ranst: ‘Ik had hier nog voor gewaarschuwd’

Marc Van Ranst is dan weer een stuk minder gelukkig met de beelden van volle terrassen, een zeedijk met duizenden mensen en dansende mannen, vrouwen en kinderen die dicht bij elkaar stonden. Iets dat je had kunnen zien aankomen en een compleet onnodige risico was, aldus de viroloog:

“Dat was toch te verwachten? Sterker nog: ik had hiervoor gewaarschuwd. Ik ben akkoord met Jean-Marie als hij zegt dat de kans op besmetting een pak kleiner is in de buitenlucht. Zelfs het dragen van een mondmasker op de zeedijk hoeft wat mij betreft niet als er voldoende afstand wordt gehouden en het niet té druk is. Maar als je zoals in Middelkerke een massa volk lokt, spreken we natuurlijk over een ander verhaal.

Kijk, de burgemeester wou opvallen en dat is gelukt. Als je als enige je terrassen opent, is het niet moeilijk te voorspellen dat er veel volk op afkomt. Zo creëer je een evenement … Als burgemeester moet hij slimmer zijn. Maar het is sowieso een onnodig risico. Onnodig is eigenlijk het woord dat hier het meest op z’n plaats is.”

Bron: HLN
1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Wegmetvirologen
13 dagen geleden

Bakkes toe media geile aap. De mensen schrik inboezemen. En die zich niet laten vaccineren alle rechten afnemen. Klinkt als het verleden. Een duitse man heeft iets gelijkaardigs ook gedaan. Nu doen jullie hetzelfde op een andere manier.