Waarom Mark Uytterhoeven in Frankrijk kan rentenieren News
Waarom Mark Uytterhoeven in Frankrijk kan rentenieren
News

Waarom Mark Uytterhoeven in Frankrijk kan rentenieren

Als we sommige Bekende Vlamingen mogen geloven, is het niet makkelijk om goed te leven van hun artistieke en/of andere uitspattingen. Wij vroegen ons af of het echt zo erg gesteld was, dus lieten we onze meest financieel onderlegde redacteur de financiën van onze BV's uitspitten!Mark Uytterhoeven werd geboren in Mechelen op 6 maart 1957. Hij is een Vlaams sportjournalist en televisiepresentator. Hij staat vooral bekend om zijn komische televisieshows, waarvan Alles kan beter de bekendste is. Hij groeide op in de Noord-Mechelse wijk Kauwendael.

De televisiecarrière van Mark Uytterhoeven begon in 1980, toen hij door Ivan Sonck werd aangenomen als sportcommentator, verslaggever- en presentator bij de toenmalige BRT. Tien jaar lang werd hij ingeschakeld als sportjournalist voor de televisieomroep. Hij presenteerde ook de shows rond de Wereldbeker Voetbal in 1990, 1994 en 1998. In 2000 deed Uytterhoeven de verslaggeving van het Europees kampioenschap voetbal en versloeg tijdens de jaren negentig ook regelmatig de Ronde van Frankrijk. Het was als presentator van deze shows dat hij voor het eerst opviel met zijn humoristische aanpak. In 1990 werd Uytterhoeven voor zijn televisiewerk bekroond met de HA! van Humo.

Van 1985 tot eind 1987 was Uytterhoeven panellid in het radioprogramma De Taalstrijd met Daniël Van Avermaet. De uitzendingen kenden heel wat succes dankzij de vele woordspelingen en andere taalspelletjes. In 1992 volgde een soortgelijke radioserie in de gedaante van De Perschefs, waarin Uytterhoeven ook panellid was. Door het succes van De Taalstrijd werd er ook een televisieversie van het programma gemaakt, onder de nieuwe naam De Drie Wijzen. Doordat de overbrenging naar televisie het format veranderde van humoristisch programma naar een familiekwis, hield de oorspronkelijke Taalstrijd-ploeg, waaronder Uytterhoeven, er al snel mee op. Er werd doorgegaan met nieuwe panelleden.

Uytterhoevens faam in Vlaanderen nam toe toen hij begin jaren negentig diverse humoristische televisieshows presenteerde. Het Huis Van Wantrouwen (1991-1992), dat hij samen met Wouter Vandenhaute presenteerde, was destijds een groot kijkcijfersucces. Het programma viel op door de speelse, komische aanpak en de vele onvoorspelbare en originele items. Uytterhoevens stijl was op de Vlaamse televisie nooit eerder gezien en deed heel ogen opengaan.

Hij verdubbelde het succes en de sensatie van Het Huis van Wantrouwen met de soortgelijke talkshow, Morgen Maandag (1993), die enkel door hemzelf werd gepresenteerd. Beide shows groeiden uit tot cultprogramma's die een groot publiek wisten te bereiken en Uytterhoeven een legendarische status bezorgden in Vlaanderen. Dit imago werd nog versterkt doordat hij slechts om de paar jaar een nieuw programma maakte.

Omdat hij de grote media-aandacht uitermate lastig vond heeft Uytterhoeven zich sindsdien uitsluitend tot een kleiner publiek gericht. Hij presenteerde bij voorkeur op het tweede, minder druk bekeken, televisienet van de Vlaamse openbare omroep. In 1994 presenteerde hij het improvisatieprogramma Onvoorziene Omstandigheden wat een nieuwe lichting improvisatieacteurs opleverde.

Van 1995 tot 1996 presenteerde hij samen met Tineke Verburg ook nog het (taal)spelprogramma Tien voor Taal, waarin Nederland tegen Vlaanderen strijdt. Van 1995 tot 1997 maakte en presenteerde hij op Filmnet (nu Canal Plus) de ludieke spelprogramma's Megascore en Aankomst Bergop, die allebei rond sport draaiden. Uytterhoeven zou in 1996 samen met Bart De Pauw Schalkse Ruiters presenteren, maar haakte op de valreep af en liet Tom Lenaerts zijn plaats innemen.In 1997 sloot Mark Uytterhoeven zich aan bij het nieuwe televisiebedrijf Woestijnvis.

Uytterhoeven heeft zijn vennootschap Ventout gedoopt, een verwijzing naar de Mont Ventoux en het land, Frankrijk, waar hij vaak verblijft. In de jaarrekening van de firma staat enkel zijn vrouw, een ceramiste, vermeld. De totale activa van Ventout bedragen bijna anderhalf miljoen euro. De reserves nemen met 1,129 miljoen euro het grootste deel van de passiefzijde van de balans in beslag. Toch bedroegen die reserves een jaar eerder nog bijna anderhalf miljoen euro.
Het jaar 2009 was slecht door uitzonderlijke kosten van ruim driehonderdduizend euro. Dat is de verklaring voor de drastische terugval van die reserves. Uytterhoeven houdt met een waardering boven het miljoen euro wel aansluiting bij de top van de Vlaamse BV’s.

Waarderlng Mark Uytterhoeven: 1.129.000 €

Wat die andere Bekende Vlamingen precies verdienen, daar kan je achterkomen in onze overzichtstabel.

Uytterhoeven schuwt geen enkel thema en interviewde dan ook al controversiële figuren, zoals deze Adolf Hitler:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties