Wat doet Koning Filip incognito bij Brusselse wapenhandelaar?

Gisteren, rond de middag, trok Koning Filip door de Brusselse straten. Op zoek naar een vuurwapen… En jawel, ook daar heeft hij een hofleverancier voor. Wapenhandelaar Binet in Brussel om precies te zijn. En wat hebben ze daar voor prachtexemplaren op hun toonbank! Nu, voor onze fantasie de vrij loop neemt en een tweede kasteelmoord […]

Gisteren, rond de middag, trok Koning Filip door de Brusselse straten. Op zoek naar een vuurwapen…

En jawel, ook daar heeft hij een hofleverancier voor. Wapenhandelaar Binet in Brussel om precies te zijn. En wat hebben ze daar voor prachtexemplaren op hun toonbank!

Nu, voor onze fantasie de vrij loop neemt en een tweede kasteelmoord begint te regisseren, kort wat verduidelijken. Binet levert jachtgeweren aan het paleis. Want van midden tot eind oktober vindt er weer een adellijke én onverdoofde jachtsessie plaats. De koning nodigt dan enkele adellijke vriendjes en vriendinnetjes uit om samen te gaan knallen.

Het paleis heeft volgens Gazet van Antwerpen toestemming om 90 hinden en een onbeperkte hoeveelheid moeflons (soort wild schaap) en wilde zwijnen af te knallen. Uiteraard gewoon voor natuurbehoud hé… A ja… Alhoewel, wat zegt Michel Vandenbosch van Gaia over heel deze situatie: “Natuurbehoud? Wat een drogreden! Ik kan me moeilijk inbeelden dat er in Ciergnon een onwaarschijnlijke overpopulatie van hinden of reeën is. Jagen is een vorm van geweld, waarvan onschuldige, weerloze dieren het slachtoffer zijn. Het is een schande dat een koning zich daaraan waagt. Sire, geeft u daarmee uw kinderen het meest stichtende voorbeeld?”

Tjah, elk diertje zijn pleziertje zeker? En als het op de kosten van iemand anders kan, waarom dan ook niet hé? En bij ‘t Paleis reageren ze niet op heel de zaak… Net zoals niemand daar een buitenechtelijke dochter heeft, natuurlijk. (RVH)

Foto: Photoshop

Leave a Reply

Your email address will not be published.