Wat was er nu eerst: de kip of het ei? Wij vroegen het aan ChatGPT, want die weet alles. Toch? News
Wat was er nu eerst: de kip of het ei? Wij vroegen het aan ChatGPT, want die weet alles. Toch?
News

Wat was er nu eerst: de kip of het ei? Wij vroegen het aan ChatGPT, want die weet alles. Toch?

Tegenwoordig wordt er bijna over niks anders meer gesproken dan AI (artificiële intelligentie). Goed of slecht, daar is de mensheid het nog niet over eens. We zullen wel zien, zeker?

Ondertussen kent (bijna) iedereen wel ChatGPT, de slimme chatbot die je allerlei vragen kan stellen en die dan een mooi antwoord formuleert. En in de meeste gevallen zijn die antwoorden nog niet eens zo slecht. Meestal, zeggen we... Wij stelden 'de vraag der vragen' aan ChatGPT: "Wat was er nu eerst: de kip of het ei?" En meneer Bot kwam met het antwoord op de proppen. Vanaf nu kan je dus eens flink uitpakken tijdens familiefeestjes.

Wat was er eerst: de kip of het ei?

Dit heeft ChatGPT daarover te zeggen... De vraag of de kip of het ei er het eerst was, is een klassiek filosofisch dilemma dat verwijst naar de kwestie van oorzaak en gevolg en de oorsprong van soorten. Biologisch gezien is de evolutietheorie van Charles Darwin het antwoord op deze vraag.

Volgens de evolutietheorie ontstaan nieuwe soorten geleidelijk door middel van natuurlijke selectie en mutaties in de loop van vele generaties. Dus, in termen van de kip en het ei, zouden er waarschijnlijk vogels zijn geweest die qua kenmerken geleidelijk aan evolueerden in richting van wat we nu als kip beschouwen.

Genetische veranderingen

Met andere woorden, de evolutietheorie suggereert dat er eerst een vogel was waaruit, door middel van geleidelijke genetische veranderingen, uiteindelijk de eerste kip is voortgekomen. Die eerste kip legde dan het eerste ei van wat we nu als een kip-ei beschouwen. Dus, in het kader van evolutie, was het ei er eerst, maar het was niet noodzakelijkerwijs een kip-ei zoals we dat nu kennen. Hoppa, weer iets bijgeleerd!

(Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties