Weldra invoering van de sharia in Brusselse gemeenten?

Van de in Anderlecht vers verkozen Redouane Ahroush mogen alle moslimvrouwen in de openbare diensten een hoofddoek dragen. Ook de invoering van de sharia moet volgens hem bespreekbaar zijn.Op 14 oktober haalde de ‘Partij Islam’ in enkele Brusselse gemeenten meer dan 5.000 stemmen: dat was genoeg voor een zetel in de gemeenten Anderlecht en Molenbeek. […]

Van de in Anderlecht vers verkozen Redouane Ahroush mogen alle moslimvrouwen in de openbare diensten een hoofddoek dragen. Ook de invoering van de sharia moet volgens hem bespreekbaar zijn.

Op 14 oktober haalde de ‘Partij Islam’ in enkele Brusselse gemeenten meer dan 5.000 stemmen: dat was genoeg voor een zetel in de gemeenten Anderlecht en Molenbeek.

Een belangrijke punt voor de partij is de hoofddoek: “We willen dat ambtenaren van de gemeente of het OCMW en vrouwelijke agenten een hoofddoek mogen dragen”, zo vertelt Redouane Ahrouch, die weldra gemeenteraadslid in Anderlecht zal zijn. “In Engeland kan dat, dus waarom zou het hier niet kunnen?”

Voorts is ook een aparte sportbeoefening voor mannen en vrouwen een punt van de partij. De invoering van de sharia zou bespreekbaar moeten zijn: “Wij werken binnen het grondwettelijke kader, wat niet wil zeggen dat onze partij geen voorstander is. Als er een meerderheid zou zijn om de sharia in te voeren via een referendum: waarom niet?”

Als het aan Ahrouch ligt, zal het niet bij enkele Brusselse randgemeenten blijven: de lijst Islam is immers ook van plan om op te komen bij de regionale, federale en Europese verkiezingen in 2014.

Uiteraard is niet iedereen even opgetogen over de uitspraken van meneer Ahrouch. De petitie ‘Stop Partij Islam’ heeft inmiddels bijna zesduizend handtekeningen. (SL)

Leave a Reply

Your email address will not be published.