Werknemers FBI bestelden massaal veel drugs via internet News
Werknemers FBI bestelden massaal veel drugs via internet
News

Werknemers FBI bestelden massaal veel drugs via internet

Honderden bestellingen van drugs. Coke, heroïne, wiet, XTC,... noem maar op. Wat zouden ze daar op 'The Federal Bureau of Investigation' allemaal mee aan het uitsteken zijn?

Waarschijnlijk niet al te veel. De bestelling kadert in een grootschalig onderzoek naar 'the Silk Road'. De Silk watte? Wel, simpel uitgelegd is het een verdoken website, te vergelijken met eBay, waar je naar hartenlust drugs kan kopen en verkopen. Stel, je krijgt het plots in je ster om 5 gram coke te kopen, dan was dat tot vandaag perfect mogelijk via the Silk Road. Je plaatste je bestelling, betaalde met Bitcoins (anonieme internetmunt) en kreeg je stuff gewoon in je brievenbus. Handig toch?

Net iets té handig en vooral té illegaal volgens den FBI. Straatdealers trokken met hun hele hebben en houden naar de online verslaafdenbevolking. Groter doelpubliek, minder risico om gepakt te worden en vooral, althans dat dachten ze, anoniem.

Na een zoektocht van bijna twee jaar is de FBI er dan eindelijk in geslaagd om de maker van the Silk Road bij z'n virtuele kraag te vatten. Een 29-jarige kerel met de naam Ross William Ulbricht zou volgens de onderzoekers achter de website zitten. Een website met net geen 1 miljoen gebruikers (kopers en verkopers samengeteld). En een omzet van zo'n 1.2 miljard! Niet slecht voor een website die amper 2,5 jaar heeft mogen bestaan.

Maar vanaf vandaag dus niet meer. En die Bitcoins waar we het daarnet over hadden, krijgen het nu ook zwaar te verduren. Op zich kunnen we niets slechts zeggen over deze (relatief) nieuwe virtuele 'munt'. Ze heeft enorm veel potentieel om uit te groeien tot een wereldwijd gebruikt betaalmiddel. Helaas werd de Bitcoin ook veel gebezigd voor illegale praktijken. Beschouw het een beetje als cash geld maar dan op 't internet. Je kan daar legaal mee omgaan maar je kan er ook een zwarte kas mee spijzen of handje contantje wat illegale dingen mee kopen. En geen kat die het ooit te weten komt vanwege een ingewikkeld systeem waardoor traceren bijna onmogelijk zou zijn.

De prijs van zo'n Bitcoin zat eind vorige week nog te flirten met de kaap van 145 dollar per bitcoin. Na de sluiting van 'the Silk Road', tuimelt de waarde van de Bitcoin echter zienderogen. Momenteel situeert de prijs zich rond de 110 dollar, maar verwacht wordt dat deze, nog officieuze, munt nog verder de dieperik in zal dalen. Mensen met Bitcoins zien de waarde van hun online hebbeding dus drastisch wegslinken. Met dank aan de FBI. Wie echter zinnens was om ook wat te gaan spelen op de Bitcoin-beurs, kan binnen dit en afzienbare tijd waarschijnlijk een koopje doen. Al raden we het sterk af vanwege het wispelturige karakter van de munt. Financieel advies op Clint, waar gaan we dat schrijven! (RVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties