Zes wetenschappers offeren zich op en slikken Legoblokjes in om na te gaan wanneer ze er weer uitkomen News
Zes wetenschappers offeren zich op en slikken Legoblokjes in om na te gaan wanneer ze er weer uitkomen
News

Zes wetenschappers offeren zich op en slikken Legoblokjes in om na te gaan wanneer ze er weer uitkomen

Ben je klaar voor een onderzoek van de bovenste plank? Zes wetenschappers slikten namelijk de hoofden van Legofiguurtjes in om uit te zoeken hoe lang het duurt voor ze er weer langs achter uitkomen. We zijn echt blij dat de wetenschap eindelijk bereid is de grote levensvragen aan te pakken!

Hoewel het misschien klinkt als een grap, hebben pediatrische gezondheidswerkers echt doelbewust de kleine Legohoofdjes ingeslikt voor een studie getiteld: ‘Alles is geweldig: Vergeet de Lego niet’. Er bestaat volgens ons toch geen gevaar dat je het vergeet terwijl je geduldig wacht tot het weer opduikt in de toiletpot?

De ongelooflijk serieuze en superbelangrijke studie, die werd gepubliceerd in het Journal of Paediatrics and Child Health, gebruikte twee scoresystemen: ‘Stool Hardness and Transit’, of SHAT, en ‘Found and Retrieved Time’, of FART. Het wordt dus altijd maar beter. De SHAT-score was eigenlijk opgesplitst in twee: een pre-SHAT-score, die de normale darmgewoonten van de onderzoekers registreerde, en een post-SHAT-score die werd geregistreerd nadat het Legohoofd was ingeslikt. De pre- en post-SHAT-scores werden vervolgens vergeleken en gegevens werden verzameld.

Een serieus doel

Ondertussen was de FART-score iets, euhm… grimmiger, en moesten de deelnemers in de dagen na het inslikken hun uitwerpselen doorzeven in de hoop een klein geel hoofdje te vinden. En hoewel de hele zaak misschien een beetje als een grap klinkt - en voor de onderzoekers waarschijnlijk moeilijk uit te leggen was aan hun geliefden - had de studie wel degelijk een serieus doel. Zoals ouders van kleine kinderen kunnen beamen, eten die koters graag dingen die daar niet voor bedoeld zijn, soms met uiterst gevaarlijke gevolgen.

Minder dan twee dagen

In het geval van het per ongeluk, of zelfs met opzet, opeten van een stukje Lego is het resultaat meestal niet zorgwekkend. Maar om ouders gerust te stellen wilden onze heldhaftige onderzoekers uitzoeken hoe lang het duurt voordat een Legohoofdje zich een weg baant door iemands spijsverteringsstelsel. Wat hebben onze onverschrokken wetenschappers nu ontdekt? Wel, volgens de studie bedroeg de FART-score gemiddeld 1,71 dagen, wat betekent dat het Lego-hoofd in minder dan twee dagen uit het lichaam was.

Hun bevindingen samenvattend, schreef het team: "Het speelgoedobject ging snel door de proefpersonen heen zonder complicaties. Dit zal ouders geruststellen, en we pleiten ervoor dat van geen enkele ouder mag worden verwacht dat zij de uitwerpselen van hun kind doorzoeken om te bewijzen dat het voorwerp is teruggevonden." Goed punt, heel interessante studie!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties