Zo zag je Leopold Lippens, burgemeester van Knokke, nog nooit (foto) Actua
Zo zag je Leopold Lippens, burgemeester van Knokke, nog nooit (foto)
Actua

Zo zag je Leopold Lippens, burgemeester van Knokke, nog nooit (foto)

Ooit haalde hij de woede van heel wat kustgangers op de hals toen hij zich negatief uitsprak over de 'frigoboxtoeristen'. Als graaf vertegenwoordigt hij precies wat Knokke is: een verzamelplaats van chique volk in chique bakken en chique huizen - waar hij zich wel eens naar gedraagt. We vonden hem altijd wat een clown - en nu bewijst hij het zelf: dat is hij ook.
Graaf Leopold Lippens is voor de bourgeoisie wat Happart voor de Franstaligen in Voeren was: een voorvechter pur sang die liefst geen andere pluimvee op zijn erf heeft, want ze zouden het goede imago van Knokke nog kunnen besmeuren. Tenminste, dat is het beeld dat de buitenwereld van hem heeft na zijn uitgesproken meningen en zijn hekel aan frigoboxtoeristen. Maar af en toe valt er blijkbaar met de man wel te lachen, zoals je op de onderstaande foto's kan zien. Graaf Lippens waande zich even in het circus.

Het had natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Cirque Du Soleil in Knokke-Heist. Zij kwamen een voorsmaakje geven van hun show Kooza, die in de badgemeente te bekijken zal zijn tijdens de zomer. Knokke dokte maar liefst 260.000 euro om het prestigieuze theater-circus te kunnen ontvangen - daar zouden we ook een rode neus van krijgen. (KA)

Onder de video vind je de foto's, maar misschien toch eerst deze video van 'Wat als' nog even bekijken over het fenomeen 'Knokke-Le Zoute'. Met dank aan onze alerte lezers!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties