Pitspoezen zijn verboden, maar dit weekend waren er wel prachtige cheerleaders in de Formule 1 (foto’s)

Een vervanger van de pitspoezen dit weekend

‘Grid Girls’ of ‘pitspoezen’ in het Nederlands werden in 2018 verbannen van het Formule 1-circuit. Dit nadat de knappe dames decennialang werden gebruikt voor promo-activiteiten terwijl ze parasols vasthielden, naamborden vasthielden of een erehaag vormden voor de coureurs. Ze droegen daarnaast meestal ook wel redelijk luchtige of sexy kleding.

Pitspoezen zijn verboden, dus komen de Amerikanen maar met cheerleaders

De ‘pitspoezen’ waren dan ook altijd zeer vermakelijk om naar te kijken en waren onderdeel van de sport. Enkele jaren geleden besloot men dus om ze te verbannen. De officiële uitleg van de FIA was dat deze dames “haaks staat op de huidige maatschappelijke normen en waarden.” Knappe promodames waren niet meer van deze tijd en sommige vonden het simpelweg seksistisch.

Afgelopen weekend stopte het Formule 1-circus echter in het Amerikaanse Texas. Daar zijn ze nog iets meer van de oude stempel en ze hadden lak aan geen vrouwelijk schoon te mogen tonen op het circuit. Niemand minder dan de cheerleaders van NFL-team de Dallas Cowboys kwamen daarom dansen en paraderen voor de wedstrijd begon.

Dat werd, niet al te verrassend, met veel gejuich en applaus ontvangen en dat leverde ook heel wat leuke beelden op. Geniet ervan want vanaf de volgende race is het dus weer zonder mooie dames.

En nog wat oudere beelden van enkele jaren geleden toen de Dallas cheerleaders er ook waren:

En nog één filmpje van de Dallas Cheerleaders van wat dichterbij, voor de liefhebbers die geen genoeg krijgen van hen: