Playboy wordt volgende week 67 jaar: dit zijn de 11 meest onvergetelijke Vlaamse covers

Legendarische Vlaamse covers waar veel over werd gezegd en geschreven

Op 1 december is het alweer 67 jaar geleden dat Marilyn Monroe de eerst covergirl was voor het ondertussen legendarische Playboy. Amerikaanse supersterren zoals Kim Kardashian, Pamela Anderson, Carmen Electra, Sharon Stone, Paris Hilton en zelfs Jessica Alba sierde ooit de cover van het bekendste mannenblad op deze planeet.

Er waren door de jaren heen ook heel wat Vlaamse babes die op de cover stonden van de Nederlandstalige editie. Vaak een goede investering van Playboy. Zo werden de vrouwen in kwestie steeds royaal betaald, maar magazines met Vlaamse naakte bekendheden gingen ook als zoete broodjes over de toonbank.

Hilde Van Mieghem (62) – Stond op de cover in 1987

Hilde Van Mieghem mag zich met trots de allereerste Vlaamse ooit noemen die de cover van Playboy sierde. Hilde was toen 29 en zag er waanzinnig uit. Een cover waar in de jaren ’80 heel wat over werd gesproken.

© playboyNL

Katia Alens (53) – Stond op de cover in 1995

Katia Alens was de allereerste Miss België ooit die op de cover van Playboy stond. In 1990 werd ze gekozen tot mooiste van België en ze was hierna soms behoorlijk controversieel. Cécile Müller, de toenmalige organisatrice van Miss België, kon toen absoluut niet lachen met het feit dat Katia naakt poseerde.

© playboyNL

Joyce de Troch (46) – Stond op de cover in 1997 en 1999

Joyce is ondertussen 46 jaar, maar nadat ze in 1995 tot Miss België werd gekroond, wou iedereen met haar samenwerken. Ze werd in 1997 voor de eerste keer gevraagd om de cover te sieren van Playboy en in 1999 deed ze het zelfs voor een tweede keer. Ze was er overigens verdomd trots op: ‘Ik ga er niet om liegen, ik was erg vereerd’

© playboyNL

Tanja Dexters (43) – Stond op de cover in 2000

De nu 43-jarige Tanja Dexters mocht zich in 1998 de knapste vrouw van België noemen. Een titel die haar toenmalig een immens populariteit gaf. Zeker toen ze in 2000 de cover sierde van Playboy stroomde de aanbiedingen binnen.

Enkele jaren geleden onthulde ze dat voor die shoot maar liefst 30.000 euro kreeg. Ze werd ook nog een tweede keer gevraagd, maar ze weigerde ondanks een aanbieding van maar liefst 60.000 euro.

© playboyNL

Betty Owczarek (44) – Stond op de cover in 2001

Betty werd bekend na haar deelname in het eerste seizoen van het reality programma Big Brother. Het zorgde ervoor dat de Blondine uit Ingelmunster in 2001 de cover van Playboy mocht sieren.

© playboyNL

Phaedra Hoste (49) – Stond op de cover in 2001

Phaedra Hoste zat al bijna zo’n 10 jaar in de tv-wereld toen ze een aanbod had aanvaard om te poseren in Playboy. Ze was toenmalig net 30 jaar en kreeg naar verluidt een bedrag dat richting de 125.000 euro ging voor deze shoot.

Goed geïnvesteerd geld zo bleek want de editie met Phaedra op de cover werd één van de beste verkochte edities ooit in ons land.

© playboyNL

Brigitta Callens (40) – Stond op de cover in 2003

Nog een dame in het rijtje ‘Miss België-laureaten op de cover van Playboy’. Zo won Brigitta in 1999 het felbegeerde kroontje en enkele jaren later was ze overtuigd om uit de kleren te gaan voor het bekende magazine. Iets dat ze overigens absoluut niet deed voor het geld: “Dit is geen carrièrezet. Ik hoéf dit niet te doen ter promotie of voor het geld. Ik heb beslist vanuit artistiek en creatief standpunt”

© playboyNL

Ann Van Elsen (40) – Stond op de cover in 2008

Wie herinnert zich deze cover niet? Toen de Miss België van 2002 besloot om uit de kleren te gaan voor Playboy moest en zou iedereen de foto’s willen zien. Ann gaf zelf een deel van het geld dat ze ermee verdiende aan een goed doel.

Het hoeft wellicht niet te verbazen dat de editie van Ann in de top 3 staat van meest verkochte Playboy-magazines ooit.

© playboyNL

Lesley-Ann Poppe (41) – Stond op de cover in 2012

De blonde Lesley-Ann Poppe werd in een mum van tijd een immens bekende BV na haar deelname aan het VIER-programma ‘Komen Eten’. Het leverde haar ook een plekje op in Playboy. Er was in die tijd immens veel media aandacht rond waardoor het blad volledig was uitverkocht.

Printscreen YouTube

Marisa Papen (28) – Stond op de cover in 2019

Marisa Papen is wellicht het bekendste en meest succesvolle naaktmodel van België. Ze sierde niet alleen de cover van de Nederlandstalige Playboy, maar schitterde ook in de Portugese editie en was zelfs de allereerste Belgische die op de cover stond van Playboy USA.

Megan Desaever (20) – Stond op de cover in 2020

Megan deed in 2018 mee aan Temptation Island. Daar bedroog ze haar vriendje nadat die niet haar onder andere ‘koekerond’ noemde. Nee, Kevin was absoluut geen droomvriendje voor haar. Megan zag er in 2018 al heel goed uit, maar dit jaar is ze een ware transformatie ondergaan dat haar ook een plekje in Playboy opleverde.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MeganDesaever (@desaevermegan__)

Bron: HLN, De Morgen, Playboy, Manners.nl
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments