Anastacia heeft na tweede borstkanker borsten laten amputeren

De Amerikaanse popster Anastacia (45) heeft haar twee borsten laten amputeren toen ze voor de tweede keer werd gediagnosticeerd met borstkanker. De diagnose werd begin dit jaar gesteld. Sindsdien is ze aan de beterhand, zei de zangeres dinsdag zelf in de Amerikaanse media. “Het was een intensieve ervaring, maar ik voel me goed en ben […]

De Amerikaanse popster Anastacia (45) heeft haar twee borsten laten amputeren toen ze voor de tweede keer werd gediagnosticeerd met borstkanker. De diagnose werd begin dit jaar gesteld.

Sindsdien is ze aan de beterhand, zei de zangeres dinsdag zelf in de Amerikaanse media. “Het was een intensieve ervaring, maar ik voel me goed en ben nu klaar met het volgende hoofdstuk te beginnen”, klonk het.

Tournee afgezegd

Door de diagnose moest ze haar Europese tournee afzeggen. In juli liet ze op Twitter weten dat ze voor de tweede maal de strijd tegen kanker gewonnen had.

In mei dit jaar nog schreef de actrice Angelina Jolie een opiniestuk voor The New York Times. Daarin maakte ze bekend dat ze uit vrees voor borstkanker haar twee borsten preventief heeft laten amputeren omdat ze drager is van een gen waardoor ze een verhoogd risico heeft om borst- en eierstokkanker te krijgen.

Foto: AFP Anastacia in 2006

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments