Claire heeft extreme psoriasis maar verbergt zich niet langer en deelt mooie lingeriefoto’s

Dapper dat ze dit doet!

Claire Spurgin is een 25-jarige ‘content creator’ en sommelier uit Sussex die te maken heeft met extreme psoriasis. Ze weigert om haar lichaam te verbergen in de hoop dat het anderen inspireert. Claire ging viraal dankzij haar eerlijkheid over haar psoriasis en heeft nu besloten om te stoppen met de behandeling. Ze verborg jarenlang haar rode, schilferige huid uit angst dat mensen haar zouden uitlachen.

Niet meer verbergen

Maar nu ze 25 is, deelt Claire dapper foto’s van haar lichaam omdat ze weigert zich nog langer voor de wereld te verbergen. Ze zette de behandeling stop omdat die niet aansloeg. Dit betekent dat ze een tijdje moet wachten voordat ze aan een nieuwe kan beginnen, wat resulteerde in een ‘flare-up’. Ze houdt haar 44.000 volgers regelmatig op de hoogte van de situatie van haar huid.

“Het werd zo erg nadat ik met de behandeling was gestopt, maar diep van binnen wist ik dat mijn psoriasis minder zou worden en ik moest mezelf gewoon door die ‘flare’ heen slaan” zegt ze. “ Ik kon verschillende dagen niet naar mijn werk vanwege mijn psoriasis. Mijn huid deed zo’n pijn en ik was gewoon te emotioneel. Nu is mijn psoriaris heel zichtbaar, maar het doet wel veel minder pijn.”

Psychische problemen

Claire vertelt ook ook hoe psoriasis en psychische problemen vaak hand in hand gaan. “Toen mijn psoriasis in 2016 begon, zag ik geen licht aan het einde van de tunnel. Mijn huidaandoening verteerde me en het was alles waar ik me op kon richten” zegt ze. “Ik haatte mijn reflectie in de spiegel en verloor alle zelfvertrouwen. Het duurde jaren voordat ik in staat was om de woorden ‘Ik heb psoriasis’ te zeggen.”

Steun

De eerlijkheid en openheid van de 25-jarige heeft haar geholpen haar Instagram-account te laten groeien naar de 44.000 volgers die ze nu heeft. Die delen regelmatig hun steun op haar foto’s. “Nog steeds prachtig en zo dapper dat je je reis met ons allemaal deelt” schreef een persoon. “Mijn mooie strijder koningin! Blijf sterk!” zei iemand anders. Hieronder wat foto’s die Claire deelde op Instagram.