Duitse moslima spiernaakt voor Playboy

Sila Sahin, een 25-jarige Duitse moslima van Turkse afkomst, heeft voor een rel gezorgd door te poseren voor Playboy. Sahin is een succesvolle actrice die in Duitse tv-series meespeelt. Daarmee maakte ze haar Turkse familie trots. Maar nu prijkt Sahin met een blote borst op de cover van de Duitse Playboy en in het blad […]

Sila Sahin, een 25-jarige Duitse moslima van Turkse afkomst, heeft voor een rel gezorgd door te poseren voor Playboy.

Sahin is een succesvolle actrice die in Duitse tv-series meespeelt. Daarmee maakte ze haar Turkse familie trots. Maar nu prijkt Sahin met een blote borst op de cover van de Duitse Playboy en in het blad zelf gaat ze nog een paar stapjes verder.

Naar eigen zeggen wilde ze een duidelijke boodschap sturen naar haar conservatieve Turkse familie. “Ik deed het omdat ik eindelijk vrij wilde zijn. Die foto’s zijn een bevrijding van alle beperkingen uit mijn kindertijd.”

Contact verbroken

Een en ander wordt niet door iedereen in dank afgenomen; Sahins familie heeft vol afschuw gereageerd en haar moeder heeft zelfs alle contact verbroken. “Mijn moeder is nog steeds boos. Voor mijn grootouders, tantes en nonkels zal het nog moeilijker worden”, zegt ze.

Sahins vader heeft zich al bezorgd getoond om de tegenkanting die zijn dochter zal krijgen, niet enkel van de Turkse gemeenschap in Duitsland, maar van de volledige moslim-gemeenschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.